Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Čeká nás ochlazení, teploty spadnou až k nule. Koncem týdne může sněžit

V posledních dnech si můžeme užívat spíše až jarního počasí, které zimní měsíc moc nepřipomíná. Na mnoha místech padaly i teplotní rekordy. Tomu ale bude zřejmě brzy konec. Denní teploty v ČR mohou během tohoto týdne až z 15 stupňů Celsia spadnout až na nulu. Jak vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), s ochlazením se zřejmě koncem týdne objeví i sněžení.

Mírné ochlazení jsme mohli zaznamenat už dnes, další ochlazování bude následovat. Ve čtvrtek a pátek bude podle ČHMÚ přes den nejvýše sedm až 11 stupňů a v noci se může opět ochladit až na minus jeden stupeň. V sobotu denní teploty klesnou na tři až sedm stupňů a v neděli na nula až pět stupňů. V noci na sobotu pak mohou být až minus dva stupně, a v noci na neděli dokonce při zmenšené oblačnosti i minus sedm stupňů.

Postupně začne sněžit 

S ochlazením se začne objevovat i sníh. Nejprve přijdou dešťově přeháňky s ojedinělými mlhami. V pátek už ale může v polohách nad 800 metrů nadmořské výšky i sněžit a o víkendu se sníh vyskytne také v nižších polohách.

V nejbližších čtyřech týdnech budou celkově teploty odpovídat dlouhodobému průměru pro toto období, nebo budou i nadprůměrné. Týdenní průměry nejvyšších denních teplot budou v období ode dneška do 19. března mezi devíti a 11 stupni a průměry nočních teplot mezi nulou a plus dvěma stupni Celsia.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky počasí, předpověď, teplota, ochlazení, sníh, únor, meteorologové, ČHMÚ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeká nás ochlazení, teploty spadnou až k nule. Koncem týdne může sněžit | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.