Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

O víkendu bude pršet, na horách se objeví srážky sněhové. V neděli přijde ochlazení

O víkendu bude pršet, na horách budou srážky sněhové. V sobotu mohou teploty vystoupat k deseti stupňům Celsia, na jižní Moravě i ke 12 stupňům. V neděli se bude od severozápadu ochlazovat. Vyplývá to z předpovědi České hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pátek a v sobotu budou postupovat přes střední Evropu frontální systémy od severozápadu a hlavně v neděli k nám pronikne chladný vzduch od severozápadu," uvedli meteorologové.

V pátek bude zataženo, od severozápadu bude na většině území občas pršet. Déšť může být zpočátku na severovýchodě a východě ojediněle i mrznoucí. V noci teploty klesnou na pět až jeden stupeň, přes den se budou pohybovat mezi šesti a deseti stupni. V pátek i sobotu povane čerstvý vítr, místy s nárazy kolem 50 km za hodinu, na horách mohou mít nárazy rychlost až 90 km za hodinu.

Nad 800 metrů bude sněžit 

V sobotu bude zataženo až oblačno, občas se vyskytne déšť, na horách budou přeháňky četnější. Postupně v severní polovině Česka v polohách nad 800 metrů bude sněžit. Teploty ve dne a v noci budou podobné, mezi pěti a deseti stupni. Na jihu Moravy ale mohou přes den vystoupat k 12 stupňům.

V neděli bude zataženo. Na většině území meteorologové očekávají déšť nebo přeháňky, nad 800 metrů a v severní polovině území budou postupně ve všech polohách sněhové. Srážky budou večer od severu ubývat. Nejnižší noční teploty budou mezi pěti a jedním stupněm, nejvyšší denní pak mezi třemi a sedmi stupni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Český hydrometeorologický ústav, Česko, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu bude pršet, na horách se objeví srážky sněhové. V neděli přijde ochlazení | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.