Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nízkoprahové zařízení Maják funguje téměř rok. Nyní služba prochází proměnami

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Maják se svým pracovním týmem zažilo své první léto a chystá se na první zimní období. V Lukách nad Jihlavou tato sociální služba pro děti a mládež funguje od ledna 2016. Nyní služba prochází menšími proměnami.

„Musím bohužel přiznat, že některé letní akce se úplně nezdařily, ale na druhou stranu byly přínosem pro naše poučení do příště. Vnímáme, že až nyní, více jak po půl roce poskytování sociální služby, si k nám osoby naší cílové skupiny našli cestičku a hlavně nám začali důvěřovat. To je pro nás úplně to nejvíc, co si můžeme přát,“ uvedla Andrea Novotná, koordinátorka služby.

Pracovníci se v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Maják věnují osobním příběhům jednotlivých klientů. Mimo to se však také starají o vytváření a realizaci zajímavých aktivizačních volnočasových aktivit.

Jedna z posledních aktivit proběhla na konci října. Jednalo se o Halloweenskou party, která se uskutečnila v tematicky vyzdobených prostorách Majáku. Party byla určena jak pro klienty, tak pro veřejnost. „Účastníci party mohli využít halloweenský foto koutek, zahrát si pantomimu, zhlédnout strašidelný příběh a ti nejmenší si mohli vyrobit netopýra. Na závěr byla pro účastníky připravena diskotéka, která se velice zdařila,“ popisuje průběh akce Novotná.

„Pracovníci se snaží službu co nejvíce přiblížit stávajícím i potencionálním klientům. Dále se snaží pracovat na svém vývoji i na vývoji samotné služby. A to i proto, že je to služba nová a sbírá zkušenosti,“ dodala koordinátorka Majáku.

Z tohoto důvodu byla svolána pracovní skupina. Té se zúčastnili pracovníci Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Maják, zástupci městyse Luka nad Jihlavou a zástupci místní základní školy. Účastníci pracovní skupiny se shodli, že by bylo velmi přínosné změnit, resp. snížit hranici cílové skupiny a také se zamyslet nad změnou otevírací doby.

Na těchto změnách bude pracovní tým v následujících týdnech pracovat a začátkem příštího roku budou změny představeny klientům i široké veřejnosti.

Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Regionálního operačního programu Jihovýchod – Investice do vaší budoucnosti a Krajem Vysočina.

Tisková zpráva | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky Luka nad Jihlavou, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nízkoprahové zařízení Maják funguje téměř rok. Nyní služba prochází proměnami | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.