Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Do odvolání jsou zakázány návštěvy i v Nemocnici Havlíčkův Brod

Z důvodu rapidního nárůstu chřipkových onemocnění platí zákaz návštěv na všech lůžkových odděleních i v Nemocnici Havlíčkův Brod. Ta ve středu 28. prosince, tedy o den později, navazuje na podobná opatření v jihlavské nemocnici.

„Zákaz návštěv platí od 28. prosince do odvolání,“ uvedla v zaslané tiskové zprávě ve středu dopoledne tisková mluvčí havlíčkobrodské nemocnice Petra Černo

Aktuálně z jihlavské nemocnice. Zakazují se návštěvy, k porodu a na šestinedělí smí jen zdraví otcové

Nemocnice v krajské Jihlavě s okamžitou platností zakázala návštěvy. Důvodem je velmi špatná epidemiologická situace. Během vánočních svátků došlo k naplnění kapacit jihlavského infekčního oddělení.

U pacientů v terminálním stádiu je návštěva možná po domluvě s ošetřujícím lékařem a s ochranou úst a nosu - respirátory FFP2. Návštěvy jsou též povoleny na stanici šestinedělí - jedna osoba od 15 do 17 hodin, na dětském oddělení jsou pak povoleny návštěvy pro zákonné zástupce dítěte. Návštěva musí mít ochranu úst a nosu po celou dobu pobytu na oddělení.

„Osobám pohybujícím se po naší nemocnici v rámci ošetření doporučujeme používat respirátory FFP2. Žádáme též o dodržování důkladné dezinfekce rukou. Naším cílem je chránit pacienty před rizikem chřipkového onemocnění, které by v kombinaci s jejich zdravotními obtížemi mohlo ohrozit jejich zdraví.“ doplnila Černo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto aco.cz | Zdroj Nemocnice Havlíčkův Brod

Štítky nemocnice, Havlíčkův Brod, zákaz, návštěva, epdemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do odvolání jsou zakázány návštěvy i v Nemocnici Havlíčkův Brod | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.