Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Minus šestnáct. Úterý na Vysočině bylo hodně mrazivé, padl i teplotní rekord

Venku u nás už několik dní panuje opravdová zima, ačkoliv ta astronomická ještě oficiálně nezačala. Včerejší den byl opravdu velmi chladný, na jednom místě Vysočiny v noci dokonce padl teplotní rekord.

Ten zaznamenali na stanici v Hubenově na Jihlavsku, kde bylo naměřeno minus 13,3°C.  „Zde doposud platil extrém minus 11,6°C z roku 1991 roku," informovala dnes ráno Gražyna Knozová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Hodně mrazivo bylo také na stanici v Libici nad Doubravou na Havlíčkobrodsku, kde se v nočních hodinách rtuť teploměru zastavila na hodnotě 16,2°C pod nulou. Na minus 13,3°C se dostala rtuť teploměru na stanici v Havlíčkově Brodě. „Během noci z úterý na středu jsme na naší stanici naměřili hodnotu minus 13,1°C," sdělil Petr Janoušek ze stanice v Jihlavě - Hruškových Dvorech. 

Podle meteorologů se dnes kvůli větru mohou místy tvořit sněhové jazyky, obzlášť ostražití by tak měli být hlavně řidiči. Vítr může mít přes den v nárazech rychlost i okolo 50 kilometrů v hodině. Na Vysočině dnes bude zataženo, občas sněžit bude v celém kraji. Na jeho jihu může padat i mrznoucí déšť a může se tam tvořit ledovka. Teploty i dnes během dne zůstanou pod nulou. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto werbeguru / pixabay | Zdroj ČHMÚ

Štítky mráz, zima, počasí, teplota, meteorologie, stanice, rekord

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Minus šestnáct. Úterý na Vysočině bylo hodně mrazivé, padl i teplotní rekord | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.