Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nekončící fronta a výtěžek skoro 50 tisíc korun. Ve sbírce na sv. Martinovi došly rohlíčky, nahradilo je linecké

Letošní svatomartinský průvod, který v pátek 11. listopadu prošel Jihlavou, měl charitativní podtext. Organizátoři ve spolupráci s Oblastní charitou Jihlava přinesli novinku v podobě sbírky Svatomartinský rohlíček. A ta se setkala u návštěvníků průvodu s velkou odezvou.

Lidé si za dobrý skutek odnesli celkem 1700 rohlíčků a 490 lineckých koleček. „Výtěžek sbírky přinesl částku ve výši 46 829 korun," informoval novináře Marek Mašát, koordinátor propagace v Oblastní charitě Jihlava. 

Díky štědrým dárcům se pořídí pro klienty Odlehčovací služby Adapta speciální dotykový iPAd s programem pro alternativní a augmentativní komunikaci.

„Přiznám se, že jsme takový zájem opravdu nečekali! U našeho stánku byla nekončící fronta,“ vylíčila své pocity přímo ze stanu Iveta Doležalová, pracovnice Adapty. Necelých dva tisíce svatomartinských rohlíčků nakonec nestačilo, ale lidé měli zájem i o alternativní svatomartinský produkt, a to linecká kolečka. „Děkujeme jihlavské pekárně Lapek za chutné rohlíčky, linecká kolečka a rovněž za finanční dar ve výši 3 tisíce korun z prodeje jejich produktů. Velké díky patří v neposlední řadě samozřejmě vám, milí a štědří dárci,“ reaguje s úsměvem Jana Nagyová, vedoucí Odlehčovací služby Adapta.

Tablet, který pomůže 

Výtěžek sbírky poslouží na pořízení dotykového tabletu s komunikačním programem pro klienty Odlehčovací služby Adapta. Toto zařízení s příslušným softwarem umožní podpořit klienty s poruchou autistického spektra (PAS) a uživatele s mentálním postižením v aktivní komunikaci s okolím.

„Už nyní se těšíme na příští rok, kdy chceme oslavit svátek Martina opět s nějakým charitativním podtextem. A slibujeme, že rohlíčků bude více,“ odhaluje plány na příští rok Jana Nagyová.

Ohodnoť článek

Foto Oblastní charita Jihlava | Zdroj Oblastní charita Jihlava

Štítky pomoc, sbírka, sv. Martin, rohlíčky, Charita, Adapta, Jihlava, linecký koláč, iPad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nekončící fronta a výtěžek skoro 50 tisíc korun. Ve sbírce na sv. Martinovi došly rohlíčky, nahradilo je linecké | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.