Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Jihlavou projely veterány. Garáž mám větší než bydlení, říká závodník a majitel šesti vozů Zbyněk Pavlů

Pokud jste dnes dopoledne procházeli po jihlavském Masarykově náměstí, pak jste si určitě všimli několika desítek historických vozů a také motorek. Od 9 hodin se tam totiž konala akce Ježkova jízda 2022, jež pořádal Automotoklub Jihlava.

Dopoledne s veterány, které bylo určeno pro všechny majitele a příznivce historických vozidel, navázalo na dřívější soutěže o Pohár města Jihlavy, Jízdu medvěda Brtníka či Jihlavský řízek.  

Sraz veteránů v Jihlavě - Ježkova jízda 2022

Sobota, 17. září 2022, 18:50

Sraz veteránů v Jihlavě - Ježkova jízda 2022
Sraz veteránů v Jihlavě - Ježkova jízda 2022

Účastníci po setkání na jihlavském náměstí absolvovali dvě dvacetikilometrové soutěžní etapy, první vedla na Velký Beranov., ta druhá na Luka nad Jihlavou. Cíl byl v Přísece u Muzea autíček. Soutěže se mohla zúčastnit vozidla s rokem výroby do roku 1985. 

Do Ježkovy jízdy se dnes zapojil také sběratel veteránů, konkrétně vozů BMW, Zbyněk Pavlů ze Žďáru nad Sázavou. Ten má, stejně jako řada dalších kolegů závodníků, zadní sklo u spolujezdce polepeno samolepkami. „Samolepky si lepíme na památku, abychom si pamatovali, kde všude jsme byli. Až se okno polepí, tak nevím, kam budu pokračovat," sdělil dnes s úsměvem redakci Drbny Zbyněk Pavlů s tím, že nejstarší samolepku má z roku 2016 z celostátního srazu vozů jenom značky BMW.

Zbyněk Pavlů se svým závodním vozem BMW 

Jak se svěřil, doma má podobných historických „bavoráků" celkem šest. „Nejstarší je z roku 1957 a nejmladší z roku 1991. Parkuju je doma v garáži. Mám větší garáž než bydlení, to tak většinou bývá," usmívá se Pavlů.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky historie, automobil, veterán, závod, auto, Ježkova jízda, Jihlava, BMW, Muzeum autíček, bydlení, Velký Beranov, Luka nad Jihlavou, Příseka, Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavou projely veterány. Garáž mám větší než bydlení, říká závodník a majitel šesti vozů Zbyněk Pavlů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.