Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Je jedlá, nebo ne? Přijďte na konzultaci do jihlavského muzea, ideálně s čerstvou a neořezanou houbou

Jihlavský mykologický klub ve spolupráci s jihlavským muzeem opět spouští pravidelnou poradnu pro všechny nadšené houbaře. Lidé mohou do poradny přijít každé pondělí, a to po celé září a říjen.

„Pro všechny zájemce spouští jihlavské muzeum ve spolupráci s Mykologickým klubem Jihlava pravidelnou podzimní mykologickou poradnu,“ uvedl ve zprávě pro novináře Roman Fabeš, náměstek hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů.

Aktuální růst hub lze sledovat například v této interaktivní mapě. 

Tato bezplatná mykologická poradna bude probíhat pravidelně každé pondělí v expoziční budově na Masarykově náměstí v Jihlavě v časech od 16 do 17 hodin. Jak říkají sami pořadatelé, je ideální donést čerstvou a pokud možno neořezanou houbu do muzea a zde vám rádi pomohou s její identifikací. „Jestliže jste našli zajímavý houbařský úlovek a nejste si stoprocentně jistí, zda se jedná o jedlou či nejedlou houbu, můžete ji zanést do muzea i kterýkoliv jiný otevírací den, pokud to nevychází zrovna na pondělní poradnu. V tomto případě je však nutné na sebe zanechat kontakt, abyste dostali zpětnou vazbu," radí Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Oblíbená houbová výstava 

V jihlavském muzeu se každoročně koná hojně navštěvovaná výstava hub. „Letošní již XII. ročník je plánovaný od 30. září do 1. října," zve mluvčí kraje Svatošová. 

Ohodnoť článek

Foto jackmac34 / pixabay | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky houby, mykologie, růst, les, příroda, poradna, Havlíčkův Brod, muzeum, Roman Fabeš, Jihlava, houbaření, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je jedlá, nebo ne? Přijďte na konzultaci do jihlavského muzea, ideálně s čerstvou a neořezanou houbou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.