Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Přídavky na děti je nyní možno vyřídit on-line

Přídavky na děti je od 1. září možno vyřídit on-line. Žádost o přídavek budou moci lidé podat na klientském portálu ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV). Žádání o přídavky se tak má podle ministerstva zjednodušit. Elektronicky je již umožněno vyřizování rodičovských příspěvků, jednorázových příspěvků na děti a příspěvků na bydlení.

Na začátku letošního července MPSV spustilo on-line formulář pro žádosti o příspěvek na bydlení, od 1. srpna on-line správu rodičovských příspěvků a 15. srpna formulář pro vyřizování jednorázového příspěvku 5000 korun na dítě kvůli zmírnění dopadů zdražování. K přihlášení do těchto formulářů mohou lidé využít třeba bankovní identitu, tedy přihlašovací údaje do internetového bankovnictví. Nyní bude možno elektronicky vyřizovat také přídavky na děti. Úřady práce podle údajů ministerstva v červnu vyplatily 302 600 přídavků na děti.

Je tady sice sociální systém, který je nastaven relativně široce, ale lidé o podpory nežádají. Snažíme se jít klientsky k lidem a zjednodušit to, aby neměli zbytečné bariéry a mohli žádat komfortněji díky elektronické identitě," uvedl již dříve ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Podle něj by se měl digitální systém dávek v příštích dvou letech výrazně zjednodušit. Počítá se s propojením s registrem obyvatel či s katastrem nemovitostí. Z údajů by tak mohlo být zřejmé, na jakou pomoc od státu by měl člověk ve své situaci nárok.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, vláda, rodina, peníze, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Úřad práce České republiky, Marian Jurečka, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přídavky na děti je nyní možno vyřídit on-line | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.