Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Běh městem šťastných lásek: Na podporu starých a nemocných lidí poputuje přes 300 tisíc korun

Už šestý ročník má za sebou benefiční akce s názvem Běh městem šťastných lásek. Ta se konala v Telči po celý týden od 31. července do 6. srpna. Více než 800 účastníků „vyběhalo“ pro místní organizaci Sdílení více než 300 tisíc korun.

Benefiční akce je každoročně součástí festivalu Prázdniny v Telči. Kdo na něj zavítal, ten na náměstí Zachariáše z Hradce nemohl minout startovní bránu a hned vedle ní stánek. V něm se po celý týden střídali dobrovolníci, kteří a vítali všechny účastníky Běhu městem šťastných lásek.

„Máme velkou radost, že běh opět přilákal nadšené podporovatele naší organizace napříč všemi generacemi. Na trase tři kilometry nebo kilometr a půl jste mohli potkat rodiny s kočárky, skupinky seniorek nebo také opravdové běžce, kteří neváhali trasu oběhnout třeba čtyřikrát,“ líčí s povděkem organizátorka Eva Švecová ze Sdílení. Není divu, že velkou část běžců tvořily děti. Odměnou v cíli jim totiž byla perníková medaile. Ty už roky pro Sdílení pečou perníkářky známé jako Studnické perníčky a paní Marie Tomášová z Telče.

Podle Evy Švecové jich letos bylo potřeba rovných 820. Právě tolik lidí se rozhodlo podpořit organizaci, která nejen na Telčsku pečuje o staré lidi, vážně nemocné, ale také o umírající v jejich domácím prostředí. Část financí na provoz si zaměstnanci Sdílení shánějí sami. „Těší nás podpora nejen jednotlivců, ale také firem, které před během aktivně oslovujeme,“ vysvětluje Jana Tománková, která má firemní fundraising ve Sdílení na starost.

Více než osm stovek účastníků nakonec „vyběhalo“343 837 korun. „Poděkování patří všem, kteří k tak velkému úspěchu benefiční akce přispěli. Na koho ale nesmíme zapomenout, jsou naši dobrovolníci. Odpracovali na přípravách akce i jejím průběhu celkem 513 hodin a na stánku jim nikdy nechyběl úsměv a slova díků pro naše běžce. Jsme jim moc vděční. Bez nich by to skutečně nešlo,“ uzavírá Eva Švecová.

Ohodnoť článek

Foto Sdílení Telč

Štítky běh, benefice, podpora, sdílení, Telč, láska, Marie Tomášová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běh městem šťastných lásek: Na podporu starých a nemocných lidí poputuje přes 300 tisíc korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.