Státní zemědělská a potravinářská inspekce zařadila dětský salám Junior mezi nebezpečné potraviny, konkrétně šlo o kuřecí, třísetgramový Dětský junior bez přidaných E, který vyrábí DZ Klatovy. Podle informací od inspekce jsou na etiketě výrobku klamavé informace.
Tento salám v plastovém střívku zákazníkům nabízela například jihlavská Billa v Havlíčkově ulici.
„Výrobek obsahoval méně masa, než bylo uvedeno na obalu. Spotřebiteli tak byla poskytnuta zavádějící informace o složení," zní verdikt inspektorů v tiskové zprávě. Salám podle nich spadl do kategorie falšovaných potravin.
Inspektoři v tomto roce zavítali třeba i do restaurací a rychlých občerstvení na Vysočině. Tam se zaměřili na jakost a bezpečnost fritovacích olejů, které provozovatelé užívají k přípravě pokrmů.
Čtvrtek, 14. dubna 2022, 16:26
Pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) se v rámci pravidelné kontrolní akce zaměřili na jakost a bezpečnost fritovacích olejů, které provozovatelé restaurací a rychlých občerstvení používají k přípravě pokrmů. Během kontrol...
Letos v březnu inspektoři uzavřeli jednu z jihlavských restaurací, konkrétně šlo o podnik U Františka. Důvodem tohoto kroku byla značná nečistota v kuchyni a také ve skladu potravin.
Středa, 9. března 2022, 16:40
Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) po úřední kontrole, ke které došlo v pondělí 7. března, uzavřeli restauraci U Františka v Jihlavě. Důvodem tohoto kroku byla značná nečistota v kuchyni a také ve skladu potravin.
„Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili mimo jiné výskyt značného množství nečistot v kuchyni či ve sladu surovin. S ohledem na tato zjištění jsme byli nuceni celou provozovnu uzavřít," vysvětlil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.