Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavský magistrát ve svých objektech chystá úsporná opatření kvůli drahým energiím

Magistrát v souvislosti se zdražováním energií a před nadcházející topnou sezónou řeší celou řadu jednotlivých úsporných opatření. Ani městu se totiž nevyhnulo citelné zdražení energií a v budovách města je nutné energiemi ještě výrazněji šetřit.

„První nová kotelna je kompletně zmodernizována. Aktuálně se řeší provozy a rekonstrukce dalších plynových  kotlů, jejich nastavení a regulace teploty v jednotlivých otopných okruzích,“ říká tiskový mluvčí magistrátu Radovan Daněk pro městský web Ježkovy oči. 

Tam, kde ještě nejsou, se doplňují termoregulační hlavice na radiátorech v místnostech a prověřuje se např. těsnění v oknech a případné další úniky tepla z budov magistrátu. Tam, kde to situace dovolí, se sníží v topné sezóně požadovaná teplota v místnostech a omezí se větrání.

V budovách živnostenského úřadu (OŽÚ) a v budovách Hluboká 3 a Hluboká 8 budou ještě před topnou sezonou vyměněny kotle za modernější s menší spotřebou. První takto zmodernizovaná kotelna na Hluboké 8 už čeká na kolaudaci.  V budově odboru dopravy bude rovněž ještě před topnou sezónu instalován inteligentní systém regulace vytápění. „Pokud se osvědčí, budou následovat další objekty. Nyní budou nainstalovány nové regulační hlavice na všechny radiátory i v budově živnostenského úřadu,“ dodává Daněk.

Výměna žárovek a baterií, apel na zaměstnance

Jihlavský magistrát kvůli prudkému zdražování energií nyní přednostně investuje do úsporných opatření a odkládá tak investice do jiných modernizací, jako jsou např. výměny venkovních garážových vrat nebo jiné akce, které snesou odklad. 

Tam, kde ještě nebyly vyměněny klasické zářivky nebo žárovky, došlo nebo nyní dojde k jejich nahrazení energeticky úspornými LED světly. Konkrétně byly úsporné žárovky kompletně naistalovány v budově OŽÚ a na chodbách budovy magistrátu na ulici Hluboká 8. Na úřadu byly postupně vyměněny také původní vodovodní baterie za moderní úsporné. Omezuje se rovněž provoz elektrických spotřebičů v kancelářích. Nastavují, resp. kontrolují se stávající nastavení úsporných režimů a uspávání počítačů, monitorů, tiskáren a případné další elektroniky.

Zredukoval se např. i počet ledniček, resp. došlo k vyřazení starších chladniček s vysokou energetickou náročností bez náhrady. Zaměstnanci byli vyzváni, aby se v následující nelehké době chovali zodpovědně a dodržovali pravidla vedoucí k úsporám.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlava

Štítky Jihlava, energie, úspora, opatření, magistrát, Živnostenský úřad, žárovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský magistrát ve svých objektech chystá úsporná opatření kvůli drahým energiím | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.