Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Památka na starý zimák. Fanoušci si před demolicí mohou koupit dukláckou sedačku či kliku od kabiny

Fanoušci jihlavské Dukly se 30. dubna s velkou slávou rozloučili se zimním stadionem, který čeká demolice. K té by mělo dojít nejdříve letos na podzim. Na klub se během uplynulých týdnů obrátila řada fanoušků s tím, že by si rádi ze stadionu odnesli nějaký předmět. Třeba sedačku, kterou řadu let využívali.

Stadion je ale majetkem města, a proto musela případnému prodeji předcházet celá řada schvalovacích procesů a stanovení odpovídajícího postupu. Nyní je definitivně jasné, že inventář stadionu je určený k prodeji a hledají se jak zájemci z řad sportovních subjektů, tak i malí odběratelé.

„Do konce července budeme shromažďovat informace, vytvoříme ucelený seznam a předáme jej k vyřízení odpovídajícímu odboru. Pokud má někdo zájem o jiné části stadionu, může svůj požadavek do e-mailu také napsat a pokud možno co nejpřesněji vyspecifikovat. Rozhodnutí o prodeji a vyřízení požadavku je pak na příslušném odboru,” upřesňuje detaily jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Každý, kdo má zájem o nákup sedačky, může napsat e-mail na adresu hcdukla@hcdukla.cz se svým požadavkem. Nezbytné je uvést do emailu nejen zájem o sedačku a její identifikaci, ale kompletní kontaktní údaje: jméno a příjmení, adresu a vhodný bude i telefon.

Sedačka za dvě stovky 

V nabídce jsou hlavně sedačky, ale také i další vybavení, které jde dobře odmontovat a také potěšit věrné fanoušky jihlavského hokejového klubu. „A také jde o předměty, které navíc nebudou potřeba v následujících letech pro běžnou potřebu. Tím myslím obecně například vybavení kuchyňky v kabině, které se může použít do kabiny, která bude sloužit v následujících letech do výstavby nové haly. Stejně tak pračky, sušičky a pod. Sedačky ze stadionu a například klika dveří od kabiny A týmu či od kanceláře trenérů A týmu či dveře z kabiny polepené samolepkami Dukly mohou být těmi vhodnými produkty k prodeji,“ vyjmenoval redakci Drbny organizační pracovník HC Dukla Jihlava Vladimír Šťastný s tím, že k mání bylo na začátku zhruba 1400 kusů sedaček, a to žlutých i červených. 800 je jich již prodaných, fanoušci si tedy mohou koupit zbylých 600 kusů.

Cena jedné sedačky byla stanovena na 200 korun. „Vedení Dukly počítá i s tím, že si některé takové věci z CZ Loko Arény ponechá do Síně slávy, která bude umístěna v nové hale,“ doplnil Šťastný.

Posledních pár dní ukázalo, že je mezi nabízené věci mezi fanoušky velký zájem. Na uvedenou e-mailovou adresu podle Šťastného dorazilo už několik stovek e-mailů. „My je nijak nezkoumáme, čekáme až na deadline, který je 30. července, a potom se vše vyhodnotí a předá jihlavskému Odboru správy realit. Oni poté rozhodnou, co se z toho dá prodat, a co ne. Osobně se domnívám, že pokud bude mít někdo zájem například o umyvadlo z kabiny nebo o sprchovou hlavu z kabiny a zmíněný odbor pro tyto věci nebude mít jiného kupce, či jiné použití, je reálné tyto věci prodat také,“ upřesnil Vladimír Šťastný.

„Chci červeno - žluté kachličky z wc." 

O vybavení stadionu projevili zájem i fanoušci na klubovém Facebooku. „Byl bych rád za kus schodu, kde jsem stával,“ sdělil Ivan Baštář. Červeno – žluté kachličky z wc by bral třeba další fanoušek Tomáš Chalupa. „Sedačku, na které jsem sedávala a kus zábradlí, u kterého stávala,“ projevila zájem fanynka klubu Jana Jackovičová.

O vybavení stadionu mají zájem nejen malí odběratelé z řad fanoušků. Podle zjištění Jihlavské Drbny se hlásí i cizí sportovní subjekty. „Prozatím evidujeme předběžnou žádost města Žďár nad Sázavou a několika fyzických osob. Zájem je o divácké sedačky, hokejové mantinely a plexiskla a popřípadě o další drobný mobiliář, jehož vhodnost využití na jiném stadionu je však ještě nutné posoudit zájemci o daný druh majetku, jmenujme například zábradlí,“ informovala redakci Aneta Hrdličková z jihlavského tiskového oddělení.

Výstavba Horácké arény 

Nad stavbou nové multifunkční haly – Horácké arény – visí stále řada otazníků a nejistých termínů. Obálky zůstávají stále zapečetěny. Ani termín 29. června nebyl tím definitivním, do kdy uchazeči o demolici stávajícího zimního stadionu a výstavbu nové multifunkční arény mohli přihlásit do výběrového řízení. Nově je tento deadline posunutý na 20. července, což už znamená i posun termínu pro demolici.

Stále čekáme. Termín pro podání přihlášek na stavbu arény se opět prodloužil, demolice starého stadionu nejdříve v říjnu

Obálky zůstávají stále zapečetěny. Ani termín 29. června nebyl tím definitivním, do kdy uchazeči o demolici stávajícího zimního stadionu a výstavbu nové multifunkční arény mohli přihlásit do výběrového řízení. Nově je tento deadline posunutý na...

Velkým otazníkem je stále financování celého stavebního projektu. Do výběrového řízení se šlo s rozpočtem 1,29 miliardy, na což by kombinace dojednaných zdrojů od města, kraje a státu stačila. Situace na stavebním trhu však halí konečnou částku do mlhy otazníků. „Předpokládám, že to ještě vylétne nahoru, takže nastane fáze modlení, o kolik to bude, jestli o 100 milionů, 200 milionů nebo třeba miliardu. Potom to bude o tom, co unese městský rozpočet,“ uvedl již dříve redakci Drbny David Beke, jihlavský radní a manažer výstavby multifunkční arény.    

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava

Štítky stadion, památka, předmět, vybavení, sedačka, klub, fanoušek, prodej, HC Dukla, hokej, demolice, Jihlava, Vladimír Šťastný, stavba, Drbna.cz, Bedřich Ščerban, Tomáš Chalupa, HC Dukla Jihlava, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Památka na starý zimák. Fanoušci si před demolicí mohou koupit dukláckou sedačku či kliku od kabiny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.