Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ve vedoucích pozicích velkých firem najdeme i úspěšné ženy

PR článek

Petra šéfuje už několik let týmům na logistice v jihlavském Boschi. Jaké to je? A mají ženy stejné šance v kariérním růstu jako muži? Přečtěte si v rozhovoru.

Čeho si vážíte na firmě BOSCH DIESEL?
Převážně stability, proto jsem zaměstnancem firmy Bosch už 22 let. A co je pro mě velmi důležité a co v dnešní době není standardem pro mnohé z firem, je jistota zaměstnání. Vedení JhP neustále hledá nové produkty, výrobní technologie tak, aby zajistilo resp. zvedlo zaměstnanost i do dalších let. Velmi si cením otevření mateřské školy s prioritou zařazení dětí „boscháků“. Toto otevření pomohlo nejedné rodině při návratu po rodičovské dovolené zpět do práce. Další věcí, kterou bych chtěla podtrhnout, je významná podpora vzdělávání ve formě různých seminářů a školení.

Mají u nás ženy a muži stejné šance v kariérním růstu?
Rozhodně mají. Bosch patří mezi ty společnosti, které podporují ženy v jejich dalším kariérním růstu, za což jsem já osobně velmi ráda.

Zkusila jste si vedení lidí v několika týmech. Můžete porovnávat?
Porovnávat nelze úplně jednoduše. Každý z nás je jedinečný, je třeba vždy najít tu správnou cestu, co neplatí na jednoho, platí na druhého. Já jsem člověk, který vyžaduje otevřenou komunikaci a tím se řídím i já sama. Za celou dobu mého působení v jihlavském Boschi se mi toto osvědčilo jako jeden „ze stavebních kamenů“ ve vedení lidí. A neméně důležitá je i důvěra.

Jak skloubit rodinu s vedoucí rolí?
Stejná otázka mě provázela při narození mé dcery, kdy jsem se sama sebe ptala, jestli ve vedoucí funkci setrvat i nadále nebo ne. Musím ale říct, že skloubení osobního rodinného života s vedoucí rolí lze. Důležité je si nastavit pravidla, kterých se pak budete držet. Bosch nabízí i zkrácený pracovní úvazek, já sama jsem ho nevyužila, ale v mém okolí je několik žen i na vedoucí pozici, které zkrácený pracovní úvazek mají. Navíc s možností využívání home office lze překlenout i období, kdy máte nemocné dítě a je potřeba s ním být doma.

Jak Vás vnímají muži jako svoji nadřízenou?
Dosud jsem se nesetkala s neakceptací mě jako ženy ve vedoucí funkci. Zase se vrátím k té komunikaci a otevřenosti, které jsou velmi důležité. Práce ve smíšeném kolektivu mužů a žen je po mě navíc velmi inspirující, vzájemně se doplňujeme a při oboustranném respektování se můžeme mezi sebou i mnohému naučit.

Co Vás na profesi baví?
Dynamičnost, neustálé řešení více či méně komplikovaných situací. Jinak práce v plánovací logistice je pro mě, troufám si říct, „dream job“. Baví mě mít přehled o celkové situaci v dodávkách od dodavatelů a k našim zákazníkům, mít přehled o interní výrobě a montáži.


Zajímá Vás práce v BOSCH DIESEL?

Vice o volných pozicích na webu společnosti.


Společnost BOSCH DIESEL s.r.o. v Jihlavě byla založena v roce 1993. Ze společnosti se 160 zaměstnanci v roce 1994 se postupně stal celosvětově největší výrobní závod pro moderní a inovativní dieselové vstřikovací systémy Common Rail v rámci Bosch Group. Společnost BOSCH DIESEL s.r.o. zaměstnává v současné chvíli nad 4 000 zaměstnanců a patří tak k největšímu zaměstnavateli a investorovi v Kraji Vysočina. Naše společnost vyrábí v Jihlavě ve třech výrobních závodech komponenty pro dieselový vstřikovací systém Common Rail. K hlavním výrobkům patří dieselová vysokotlaká vstřikovací čerpadla, vysokotlaké zásobníky (raily) a tlakové regulační ventily.


 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Bosch Diesel, manažer, žena, rozhovor, Robert Bosch GmbH, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vedoucích pozicích velkých firem najdeme i úspěšné ženy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.