Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Významné ocenění pro jihlavskou nemocnici. Péče po mozkových příhodách je zde na úrovni evropské špičky

Iktové centrum jihlavské nemocnice získalo nejprestižnější evropskou certifikaci. Tu drží jen nevelký počet špičkových nemocnic v celé Evropě. Je udělována na základě velmi pečlivého a přísného posouzení personálního a materiálního vybavení, organizace diagnostické a léčebné péče, i splnění sledovaných ukazatelů, a znamená, že pacienti po cévních mozkových příhodách mají v Jihlavě péči srovnatelnou s vyhlášenými evropskými nemocnicemi. Po ocenění ESO Angels Award získalo letos jihlavské centrum i certifikát ESO Stroke Unit.

Iktové centrum získalo již předchozí roky evropské ocenění ESO Angels Award, které má několik stupňů. Zlatý, platinový a tím nejvyšším je diamantový, na který iktové centrum jihlavské nemocnice již dosáhlo.

ESO (European Stroke Organization) je celoevropskou nevládní organizací sdružující lékaře, vědce a další odborníky, kteří se zabývají cévními mozkovými chorobami. Jejím cílem je snížit zdravotní i sociální zátěž způsobenou mrtvicí. Usiluje o zlepšování kvality léčby pacientů s ikty, stanovuje standardní postupy péče a věnuje se i vzdělávání zdravotníků.

Letos šlo uznání kvality péče o pacienty s cévní mozkovou příhodou ještě dál. Za certifikátem ESO Stroke Unit stojí především pečlivá a erudovaná práce zdravotníků. „Pro evropskou certifikaci ESO Stroke Unit ke nezbytné splnění velmi přísných požadavků na odborný personál, organizaci péče a mezioborovou spolupráci, standardy postupů akutní diagnostiky a léčby pacientů se všemi typy mozkových příhod,“ popisuje primář Ondřej Škoda.

Získaná certifikace ESO podle primáře znamená, že diagnostické a léčebné postupy na Vysočině jsou srovnatelné s evropskou i světovou špičkou: „Máme k této činnosti potřebné technické vybavení i personální zajištění, spolupracujeme s dalšími odbornostmi jako jsou radiologičtí, kardiologičtí nebo rehabilitační specialisté. Jsme rádi, že péče u nás je srovnatelná se švýcarskými, skandinávskými nebo německými kolegy. Je potřeba také říct, že obecně úroveň českých iktových center je vysoká ve srovnání se zbytkem Evropy i světa,“ dodává Škoda.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Nemocnice Jihlava, ocenění, mozková příhoda, Lékárenský komplex Jihlava, pacient, mrtvice, Evropa, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Významné ocenění pro jihlavskou nemocnici. Péče po mozkových příhodách je zde na úrovni evropské špičky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.