Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V tomto týdnu přijde studená fronta. Většinou bude oblačná až zatažená obloha

V tomto týdnu se sluníčko příliš neukáže. Mírně se ochladí, očekávejme oblačno až zataženo s přeháňkami. Ze západní Evropy bude přecházet přes střední Evropu brázda nízkého tlaku vzduchu a s ní spojená studená fronta, která se bude nad naším územím vlnit a bude jen zvolna postupovat k východu.

Dnešní obloha je převážně jasná až polojasná, během odpoledne bude oblačnosti přibývat, večer už očekávejme na většině území kraje zataženo. Na jihozápadu se mohou objevit přeháňky, teplota se dnes dostanou maximálně na 25 °C. 

Úterý přinese zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, místy i bouřky. V noci klesne teplota k 15 až 11 °C, přes den bude nejvýše 19 až 23 °C. Vát bude mírný západní vítr 2 až 6 m/s, k večeru by měl slábnout.

Ani ve středu se nevyjasní. Očekávejme zataženo a místy občasný déšť. Srážky ustanou až k večeru. Noční teplota oproti úterý klesne, bude nejméně k 14 až 10 °C. Přes den budou nejvyšší teploty mezi 16 až 20 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno, v noci a ráno ještě na horách ojediněle přeháňky. Oblačnost přes den potrvá a trochu se vyjasní až večer. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C, přes den bude nejvýše 18 až 22 °C. Přes den se ojediněle vyskytnou nárazy větru až kolem 55 km/h.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky předpověď, počasí, ČHMÚ, střední Evropa, Západní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V tomto týdnu přijde studená fronta. Většinou bude oblačná až zatažená obloha | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.