Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jihlavě se otevřel sklad humanitární pomoci. Materiál hlavně pro uprchlíky mohou nosit občané i firmy

V areálu Krajské správy a údržby silnic Vysočiny na Kosovské ulici v Jihlavě se dnešním dnem otevřel sklad humanitární pomoci, ten zřídil Kraj Vysočina společně s Českým červeným křížem (ČČK). Každé úterý a čtvrtek mezi 15. a 17. hodinou je možné sem dovézt konkrétně poptávaný materiál. Ten bude primárně sloužit ukrajinským uprchlíkům, kteří hledají bezpečí v České republice.

Sklad je otevřený každé úterý a čtvrtek od 15 do 17 hodin. veškěré aktuální imformace i o chybějícím materiálu najdou zájemci ZDE.

Dodávky materiálu jsou vítány nejen od občanů, ale i od spolků, obcí nebo firem, které chtějí humanitární pomoc směřovat k potřebným lidem prostřednictvím KACPU nebo Českého červeného kříže. 

Sklad je připraven převzít humanitární pomoc od občanů i od firem. „Přesný seznam poptávaného materiálu zveřejňuje ČČK na internetových stránkách ukrajina.kr-vysocina.cz pod záložkou Humanitární sklad. Na stejném místě jsou další užitečné informace pro dárce," dodává Jitka Svatošová, mluvčí Kraje Vysočina. 

Aktuálně v regionu chybí matrace, přikrývky a polštáře, spacáky, deky, ručníky a utěrky. Vše ideálně balené jednotlivě v průhledných igelitech. Balení je zásadní pro rychlou manipulaci a zabránění poškození darovaného materiálu. „Sklad přijímá i kuchyňské nádobí, ideálně umístěné v krabicích (hrnky, talíře, příbory, hrnce, pánve, jednorázové nádobí i příbory), drobné spotřebiče ideálně s potvrzením záruky (toustovače, varné konvice, vysoušeče vlasů, plotýnkové vařiče, vysavače…), dětské pleny, přebalovací podložky, vlhčené ubrousky, mýdla… Uplatnění najdou i dezinfekční a úklidové prostředky," jmenuje Svatošová. Dodává, že uvedený sklad není určen pro sběr oblečení, léčiv a prozatím ani potravin. 

Petr Fiala na Vysočině: Premiéři při cestě do Kyjeva dodržovali bezpečnostní doporučení

Při cestě do Kyjeva podle premiéra Petra Fialy (ODS) politici dodržovali všechna strategicko-bezpečnostní doporučení. V Dukovanech na Třebíčsku tak ve čtvrtek 17. března premiér před novináři reagoval na vyjádření šéfa ukrajinských železnic...

„Vedení Kraje Vysočina předem děkuje všem dárcům za velkorysost a pomoc, Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny za vstřícný postoj k našemu záměru a za vytvoření podmínek pro fungování humanitárního skladu," vzkazuje mluvčí Kraje Vysočina. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina

Štítky sklad, humanitární, pomoc, uprchlík, válka, Ukrajina, Jihlava, Kraj Vysočina, materiál, humanitární pomoc, Český červený kříž, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se otevřel sklad humanitární pomoci. Materiál hlavně pro uprchlíky mohou nosit občané i firmy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.