Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Sbírka z Jihlavy dorazila v noci v pořádku na hranice. Děkujeme moc za celý ukrajinský národ, říká organizátor

Celkem devět aut s materiální pomocí z Jihlavy dorazilo po půlnoci na polsko-ukrajinský hraniční přechod Medyka - Shehyni. Deky, teplé oblečení, trvanlivé potraviny nebo hygienické potřeby byly určeny zejména přijíždějícím matkám s dětmi, které opouštění válečným konfliktem postiženou Ukrajinu.

Rychlá, adresná a rozhodně větší, než se původně předpokládalo. Tak by se dala charakterizovat materiální sbírka, která se včera odpoledne uskutečnila na parkovišti u jihlavského Tesca. „Původně mělo jet jedno, potom pět a nakonec odjelo směr Ukrajina celkem devět po střechu naložených vozidel. Je to obrovsky příjemné překvapení,“ popisoval jeden z organizátorů Dmytro Bulbakh.

Podle původní zpráv se svojí pomocí přispěchalo nejméně 150 občanů z Jihlavy a okolí, někteří poskytli i hotovost. „Jsme hrdi, že máme mezi sebou tolik lidí, kterým není lhostejný osud mrznoucích žen a dětí. Moc a moc děkujeme za celý ukrajinský národ. Podařilo se velké dílo,“ neskrývá dojetí Bulbakh. Do bezmála 700 kilometrů vzdálené Medyky dorazil s dalšími kolegy zhruba jednu hodinu po půlnoci. Krátce po vykládce bylo jak oblečení, tak potraviny předány zhruba 1 500 potřebným osobám. Zpátky do České republiky vzali do aut 25 uprchlíků.   

Materiální sbírky pro Ukrajinu budou na Vysočině pokračovat. Kam a s čím se v dalších dnech obracet, shrneme v samostatném článku.   

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dmytro Bulbakh

Štítky Ukrajina, Jihlava, solidarita, válka, pomoc, Tesco, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Sbírka z Jihlavy dorazila v noci v pořádku na hranice. Děkujeme moc za celý ukrajinský národ, říká organizátor | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.