Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Magické datum 22. února 2022 táhlo, své "ano" si na jihlavské radnici řekly čtyři páry

Magické datum 22. února zvolila pro svůj svatební den hned čtveřice párů. Tedy aspoň tolik jich bylo dnes oddáno na jihlavské radnici. Takový počet není ve všední den vůbec obvyklý.

Jihlavská radnice dnes hostila čtyři svatby, důvodem je magické datum 22. února 2022. Běžně v rámci pracovního týdne o sňatky zájem není, jde spíše o ojedinělé případy. „Důvodem je zpravidla význam data uzavření manželství pro snoubence. Ať už jde o výročí jejich seznámení nebo jako letos, o takzvané magické datum,“ vysvětlila vedoucí Oddělení matrik Veronika Mašová.

První zájem o uzavření manželství právě 22. února 2022 zaznamenali na jihlavské matrice už loni v listopadu. „Poslední zájemci o svatbu se zítřejším datem nás navštívili před dvěma týdny,“ doplnila Mašová.

Jako den pro oddávání stanovila Rada města Jihlavy pátek, kdy jsou manželství uzavírána bezplatně. „Mimo pátky musí snoubenci zaplatit správní poplatek ve výši 1 000 korun,“ uvedla Lucie Maxová ztiskového oddělení jihlavského magistrátu. Využít mohou také nabídky nadstandardních služeb, jako je květinová výzdoba obřadní síně, hudební doprovod, přípitek a podobně. O podmínkách využití služeb a jejich cenách jsou snoubenci seznámeni při návštěvě matriky.

Od spuštění rezervačního systému svateb pro letošní rok zaznamenali pracovníci matriky zvýšenou poptávku po termínech. Zatím nejvíce rezervací je na červen nebo srpen. Vyššímu zájmu o svatby aktuálně také přeje rozvolnění vládních restrikcí. V současné době již není žádným nařízením omezena kapacita počtu účastníků na obřadech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky svatba, radnice, Jihlava, datum

Magické datum 22. února 2022 táhlo, své "ano" si na jihlavské radnici řekly čtyři páry | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.