Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bilance včerejšího větru v Jihlavě: Stržená střecha muzea, borovice na taxíku, 23 výjezdů hasičů

Silný vítr zasáhl včera také Jihlavu. Na svědomí má poničené střechy i polámané stromy. V terénu pomáhali policisté, strážníci i hasiči, kteří měli v Jihlavě kvůli větru 23 výjezdů. 

Mediálně nejvýraznějším projevem včerejšího řádění byla střecha stržená z Muzea Vysočiny. To je dnes opět otevřené, pro veřejnost je nepřístupná pouze výstava Trojí život keramiky, která byla na muzejní půdě. 

Pokrývači v současnosti pracují na provizorní opravě střechy. Škoda je odhadnuta na 2 až 3 miliony korun. Přesná částka bude známa v následujících dnech. Střecha o rozměrech 12 x 13 metrů dopadla včera ráno na prázdné parkoviště před budovou. Nikdo nebyl zraněn.

Silný vítr poškodil střechu také na Základní škole E. Rošického, ze které odpadalo několik tašek. Na opravách se pracovalo už během včerejšího dne.

Stromolezci v terénu

Škody po silném větru mapují také pracovníci Odboru životního prostředí jihlavského magistrátu. Jedno z nejvíce postižených míst bylo včera v ulici Na Kopci, kde popadalo kvůli větru hned několik stromů. Jedna borovice dokonce spadla na taxík. Ani tam nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Do terénu byli včera povoláni také stromolezci. Ti museli pokácet strom, který se nebezpečně nakláněl u jednoho z bytových domů v ulici Demlova. Pracovníci Správy zeleně žádají o spolupráci také veřejnost, která se na ně může kvůli popadaným stromům obracet.

Meteorologové varují před silným větrem i v následujících hodinách. Na Jihlavsku platí výstraha od dnešní 19. hodiny do sobotní 18. hodiny.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, vítr, následky, střecha, vichřice, strom, Muzeum Vysočiny Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bilance včerejšího větru v Jihlavě: Stržená střecha muzea, borovice na taxíku, 23 výjezdů hasičů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.