Počasí dnes21 °C, zítra13 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Slunce a dost sněhu přilákaly na sjezdovky Vysočiny řadu lyžařů. Nadcházející počasí však hrozí oblevou

Slunečné počasí a dostatek sněhu přilákaly do zimních středisek na Vysočině o víkendu stovky lyžařů. Provozovatelé se však obávají oteplení, které by mohlo v následujících dnech nastat a podmínky pro lyžování výrazně zkomplikovat.

"Zatím máme naprosto ideální možnosti. Svítí slunce, ale sjezdovky i tak zůstávají promrzlé," uvedl Pavel Havlíček z areálu Šacberk. Podle něj jde zatím o nejlepší víkend současné sezony.

"Podmínky jsou skutečně perfektní a každý den tu máme stovky lyžařů. Ale trochu s hrůzou sledujeme předpověď počasí na nejbližší dny," řekl Jiří Pálka z Fajtova kopce. Dodal, že nyní teploty přes den vystoupají jen lehce nad nulu. Ale v dalších dnech se má ještě oteplit a navíc k tomu může i pršet. "Uvidíme, co nám počasí přinese. Trochu mám obavy z toho, abychom předčasně nekončili. Může nám to všechno roztát a zasněžovat znovu v březnu nemá moc smysl, protože lidi v tu dobu už spíš plánují výlety na kole," uvedl.

Ideální podmínky zatím panují také na Harusově kopci. Podle provozovatelů na svazích leží kolem půl metru sněhu. "Většinou je to umělý sníh, ale zčásti zůstává i přírodní," uvedl za Harusův kopec Karel Klapač.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto lite.cz

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Vysočina, lyžař, Kraj Vysočina, Šacberk, kopec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slunce a dost sněhu přilákaly na sjezdovky Vysočiny řadu lyžařů. Nadcházející počasí však hrozí oblevou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.