Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Vysočině se lyžuje na dvanácti sjezdovkách, víkendová návštěvnost byla velmi dobrá

Na Vysočině bylo o víkendu otevřeno 12 sjezdovek, v této zimě to byl zatím největší počet. Koncem týdne začaly jezdit lyžařské vleky také v Mrákotíně na Jihlavsku, na Kadlečáku u Světlé nad Sázavou a ve Svratce na Žďársku. Ve středisku Jalovec u Číchova byla zprovozněná horní část sjezdovky s malým vlekem. Správci skiareálů byli s víkendovou návštěvností spokojení. Dnes ráno mrzlo, místy vysvitlo slunce.

Na Harusově kopci v Novém Městě na Moravě se střídaly stovky lyžařů. "Vzhledem k tomu, že bylo dobré počasí a zároveň i dobré sněhové podmínky, díky technickému sněhu, byla návštěvnost velmi dobrá," řekl správce Karel Klapač. Podotkl, že teď očekává, jak se bude dál vyvíjet počasí a epidemie covidu-19 s předpokládaným šířením varianty koronaviru omikron.

Stovky lidí přišly v sobotu a v neděli také na sjezdovku Fajtův kopec u Velkého Meziříčí. "Jak se vrátí zimní počasí, tak to je nejlepší reklama, jaká může být," řekl Jiří Pálka z tamního lyžařského klubu. Poslední mrazy využili pracovníci u této sjezdovky k další výrobě technického sněhu, zprovoznit mohli celý areál.

Provozovatel sjezdovky Šacberk u Jihlavy Pavel Havlíček označil konec tohoto týdne za zatím nejhezčí letošní lyžařský víkend, co se týče lyžařských podmínek i návštěvnosti. Na svahu tam je tři čtvrtě metru sněhu. Dnes ráno byl sedmistupňový mráz, svítilo slunce.

Na Vysočině se lyžuje také na sjezdovkách v Novém Jimramově na Žďársku, na Čeřínku a v Lukách nad Jihlavou na Jihlavsku, na Křemešníku u Pelhřimova a ve Vysoké u Havlíčkova Brodu.

Přírodní sníh pro běžkaře na Vysočině chybí. Okruh s technickým sněhem určený pro veřejnost je v jihlavském areálu Český mlýn, koncem týdne byl prodloužený z půl kilometru na 660 metrů. Ve vyhrazených časech se rekreační lyžaři dostanou na sportovní tratě novoměstské Vysočina Areny. Uzavřené pro veřejnost budou tyto tratě v příštím týdnu od pátku do neděle kvůli biatlonovým závodům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dalibor Mašek

Štítky rekreace, hory, Vysočina, lyžování, sjezdovka, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, okres Jihlava, Svratka, Mrákotín, Číchov, Sázava, umělý sníh, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině se lyžuje na dvanácti sjezdovkách, víkendová návštěvnost byla velmi dobrá | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.