Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po roční pauze opět u dveří zazvoní Kašpar, Melichar a Baltazar. Tříkrálová sbírka startuje již zítra

V sobotu 1. ledna v ČR startuje tradiční Tíkrálová sbírka, která se vloni kvůli covidu konala pouze on-line. Letos už Kašpar, Melichar a Baltazar nebudou na "home office" a opět vyrazí do ulic měst a obcí, aby zazvonili u domácností s koledou a tradičním požehnáním.

Tříkrálová sbírka je připravená v termínu od 1. do 16. ledna 2022. 

Na Jihlavsku, ale třeba i na Dačicku tuto tradiční sbírku organizuje Oblastní charita Jihlava. Tedy všude tam, kde poskytuje profesionální péči potřebným. Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky bude určen opět na činnost Oblastní charity Jihlava, konkrétně na tyto záměry:

  • Podpora investičního záměru rekonstrukce budovy včetně přilehlé zahrady Mahenova 16 - úprava prostor pro Bárka - domácí hospic Jihlava a odlehčovací službu pro osoby s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením. Odlehčovací služba Adapta Jihlava.
  • Příspěvek na úhradu části provozních nákladů služby Záchranná síť, určené pro lidi v nouzi.
  • Zajištění materiálu a provozních nákladů střediska Dobrovolnického centra.
  • Zkvalitnění terénních služeb pečujících zejména o seniory, a to formou nákupu automobilů pro lepší dostupnost služeb. Domácí zdravotní péče a Pečovatelské služby.
  • Zajištění minimálních provozních nákladů služeb, které by mohly být omezeny na činnosti díky předpokládaným výpadkům ve veřejných rozpočtech a udržení jejich dostupnosti a kvality.

„Nechci to zakřiknout, ale se všemi asistenty se těším, že letos proběhne koledování opět v klasické podobě. Jenom bychom ještě potřebovali sehnat koledníky především v Jihlavě,“ sděluje výzvu veřejnosti Roman Mezlík, hlavní koordinátor Tříkrálové sbírky jihlavské Charity.

Kdo by měl zájem stát se jedním ze Tří králů, ať se ozve do 31. prosince na tel.: 737 536 131 nebo na e-mail: roman.mezlik@jihlava.charita.cz. Vítané jsou ideálně tříčlenné skupiny, kde by měl být někdo starší 15 let. Koordinátor Tříkrálové sbírky Roman Mezlík dále uvádí, že Oblastní charita Jihlava nabídne lidem, kteří chtějí přispět do Tříkrálové sbírky více variant, jak mohou přispět.

Zde jsou rozšířené možnosti, některé se osvědčily už loni:

  • Příznivci Tříkrálové sbírky mohou letos opět přispět i virtuální cestou do online kasičky na webu trikralovasbirka.cz. Je třeba uvést OCH Jihlava.
  • Další variantou je poslat příspěvek na tříkrálový účet 66008822/0800. Je třeba vždy uvádět variabilní symbol 777966500.
  • Připraveny pak budou i statické pokladničky. „Seznam se připravuje, proto sledujte webové stránky jihlavské Charity. Určitě však bude jedna na sídle Oblastní charity Jihlava na Jakubském náměstí 2 za kostelem sv. Jakuba," říká za jihlavskou Charitu koordinátor propagace Marek Mašát. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky sbírka, Tři králové, charita, Jihlava, Česko, provozní náklady, Tříkrálová sbírka, okres Jihlava, Dačice

Po roční pauze opět u dveří zazvoní Kašpar, Melichar a Baltazar. Tříkrálová sbírka startuje již zítra | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.