Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Meteorologové: Očekáváme další vydatné sněžení, k tomu bude foukat silný vítr

Meteorologové vydali výstrahu přes dalším silným sněžením, které by k nám mělo přijít dnes, v úterý 30. listopadu. Na horách napadne kolem 20 centimetrů sněhu a v podhorských oblastech a na Vysočině mezi pěti až deseti centimetry. Zároveň bude foukat silný vítr, který může dosáhnout v nárazech rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině a na horách až 110 kilometrů v hodině.

V kombinaci silnějšího větru a předpokládaných sněhových srážek se budou zejména od 600 metrů nad mořem tvořit sněhové jazyky, sdělil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Vydatnější sněžení meteorologové očekávají od dnešního rána od západu. „Současně bude zesilovat západní až jihozápadní vítr, který bude ve vyšších polohách tvořit sněhové jazyky. Jejich tvorba bude ustávat ve druhé polovině dne v Čechách a později i na Moravě a ve Slezsku spolu s tím, jak sníh bude postupně vlhnout," uvedli meteorologové.  

Silný vítr může být nebezpečný nejen kvůli tvorbě sněhových jazyků. Hrozí kvůli němu také poškození stromů, stejně jako může způsobit škody na budovách.

„Motoristé by měli dbát zvýšené opatrnosti při řízení a lidé na horách by měli omezit túry a nevydávat se do hřebenových partií," upozorňují meteorologové. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Freestock / pexels | Zdroj ČTK

Štítky počasí, sníh, zima, meteorologové, výstraha, ČHMÚ, Vysočina, vichřice, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Morava, Slezsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové: Očekáváme další vydatné sněžení, k tomu bude foukat silný vítr | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.