Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Fasády na domech v centru Jihlavy prokouknou. Opravy se dočká objekt na Kosmákově a Lazebnické ulici

Majitelé některých nemovitostí v městské památkové rezervaci dostali od zastupitelů Jihlavy příspěvek na opravy zdiva nebo fasády. Některé domy v centru Jihlavy tak opět o trochu víc prokouknou.

Mimořádný příspěvek z rozpočtu statutárního města Jihlavy v celkové výši 50 500 korun na obnovu nemovitých kulturních památek na území Městské památkové rezervace Jihlava putuje například na opravu venkovní fasády směrem na hradební parkán na domě s adresou Kosmákova 37.

„Zastupitelé odsouhlasili také příspěvek ve výši 115 tisíc korun na odvlhčení zdiva v domě Lazebnická 5 a příspěvek ve výši 45 tisíc korun na restaurování a rekonstrukci dekorativních a iluzivních maleb na průčelí objektu Masarykovo náměstí 40 v Jihlavě," vyčíslil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

O tom, že je to dobrý krok pro důstojnější vzhled krajského města, je přesvědčený Milan Svoboda z Jihlavy, který pracuje na Masarykově náměstí a kolem historických domů v centru denně prochází. „Jihlava je krásné historické město, jeho centrum by proto mělo být tou nejlepší vizitkou. Proto jsem určitě pro, aby byly všechny domy upravené a reprezentativní," sdělil Milan Svoboda redakci Jihlavské Drbny. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky oprava, fasáda, dům, město, Jihlava, zastupitelstvo, příspěvek, Milan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fasády na domech v centru Jihlavy prokouknou. Opravy se dočká objekt na Kosmákově a Lazebnické ulici | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.