Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

O údržbu Památníku obětem nehod D1 u Pávova se postará Ředitelství silnic a dálnic

Památník obětem nehod na dálnici D1 u Pávova dá do pořádku státní Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které na to udělá projekt. Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) včera Twitteru uvedl, že od roku 2017 se o toto pietní místo nikdo nestará tak, jak by si zasloužilo.

Symbolický hřbitov byl na dálničním odpočívadle u sjezdu na 112. kilometru D1 otevřený v roce 2006. oběti dopravních nehod tam připomínají dřevěné kříže. Dobrovolníci jich tam tehdy do země zatloukli tři desítky za tři desetiletí provozu na nejstarší české dálnici. Každý rok v období kolem Dušiček tam pak přidávali další kříž.

K iniciátorům vzniku památníku patřil kněz Zdeněk Kozubík, který před lety působil v jihlavské římskokatolické farnosti u kostela svatého Jakuba. Na webu Památníku D1 je vedený jako předseda správní rady obecně prospěšné společnosti, podle dostupných informací teď ale působí na Islandu. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Google Maps

Štítky ČR, nehoda, automobilová, církve, pietní, D1, Vysočina, Dálnice D1, Ředitelství silnic a dálnic, Pávov, Karel Havlíček, ANO 2011, Twitter, Island, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O údržbu Památníku obětem nehod D1 u Pávova se postará Ředitelství silnic a dálnic | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.