Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jižní Moravě postižené tornádem pomůže i Jihlava. Útulek nabídne převzetí zvířat do péče

Dění v posledních hodinách v naší zemi ukazuje velkou dávku solidarity. Jižní Moravě, kterou ve čtvrtek 24. června postihlo ničivé tornádo, nabízí pomoc řada dobrovolníků, připojují se i jednotlivé obce a celé kraje. Čtyřem nejvíce postiženým obcím finančně vypomůže i Jihlava.

Primátorka města Karolína Koubová předloží zastupitelům návrh na finanční pomoc obcím na Hodonínsku. Už ji zpracovává ekonomický odbor a v návrhu bude částka 100 tisíc korun, která by se zaslala na transparentní účet zřízený městem Hodonín. Zastupitelé budou o pomoci jednat a hlasovat v úterý 29. června 2021.  

24. června postihla několik obcí na jižní Moravě živelná pohroma, když se obcemi přehnalo tornádo. Živel si vyžádal značné materiální škody jak na veřejném, tak na soukromém majetku, a bohužel i ztráty na lidských životech.

Na pomoc občanům postiženým touto živelnou pohromou byl městem Hodonín zřízen transparentní účet: 123-3116270217/0100. Prostředky z tohoto účtu budou rozděleny mezi občany nejen v Hodoníně, ale i v okolních nejvíce zasažených obcích - Lužice, Mikulčice, Moravská Nová Ves, Hrušky. 

Statutární město Jihlava má také zájem pomoci občanům postižených obcí jako obdarovaným při odstraňování následků této mimořádné události.

Pomocnou ruku nabídl i jihlavský útulek pro opuštěná zvířata, a to konkrétně poničenému útulku v Hodoníně. Půjde například o převzetí zvířat do péče. 

 Město rovněž připravuje sbírku materiální pomoci. Zatím však podle informací hasičů a z města Hodonín není stanoveno, co vše bude potřeba. „Jakmile se dozvíme konkrétní potřeby, neprodleně je zveřejníme,” uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová. Sběrné místo bude prozatím v sídle Městské policie Jihlava na Křižíkově ulici. Doprava věcí do postižené oblasti je předjednána s HZS Kraje Vysočina.

Samostatnou finanční sbírku město nebude pořádat, protože možností, kam přispět je již hodně a přibývají další,“ upřesnil Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Ohodnoť článek

Foto Jitka Koudelová

Štítky tornádo, jižní Morava, pomoc, Jihlava, útulek, Jihomoravský kraj, Hodonín, Karolína Koubová, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Moravě postižené tornádem pomůže i Jihlava. Útulek nabídne převzetí zvířat do péče | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.