Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Pro Bárku běželo v Jihlavě 220 lidí. Vybralo se skoro 70 tisíc korun

Součástí Havíření 2021, které se v Jihlavě konalo v sobotu 19. června, byl čtvrtý ročník charitativního Běhu pro Bárku – domácí hospic, který zřizuje Oblastní charita Jihlava. Tento dobročinný běh Havíření zahájil. A šlo o úspěšnou akci, co se týče účasti a také konečného výtěžku.

Na startu tří tratí u Brány Matky Boží se představilo celkem 220 běžců. Podařilo se vybrat 65 893 korun. Tento výtěžek bude použit na provoz Domácího hospice Bárka a na zkvalitnění poskytovaných služeb.

I přes velké horko dorazilo více než dvě stě běžců. Na startu stáli odhodlaně jak dětí, tak i zkušení závodníci. Všichni absolvovali výzvu, kde si sáhli na dno sil. „Naštěstí se nikomu neudělalo špatně a všichni běh úspěšně dokončili a přispěli na dobrou věc. Moc všem zúčastněným děkujeme,“ hodnotí průběh letošního Běhu pro Bárku Markéta Brestovská, jedna z organizátorek.

Posláním domácího hospice Bárka je prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory umožnit těžce a nevyléčitelně nemocným prožít poslední období svého života doma, v kruhu svých blízkých.

Kdo neměl možnost na Běh pro Bárku přijít a chtěl by přispět, má ještě možnost do 30. 6. na webu Běh pro Bárku (behyprohospice.cz). Stačí se symbolicky registrovat a uhradit startovné.

Přispět na Domácí hospic Bárku přišli i lidé, kteří s hospicovou službou Bárky mají osobní zkušenosti. „Příbuzní svých zesnulých jsou si vědomi kvalitní a laskavé péče, kterou jsme jejich blízkým věnovali a ten vzájemný vztah se prohloubil v něco víc,“ sděluje dojatě Jana Sochorová, vedoucí Domácího hospice Bárka.

Neběžící příchozí se zhostili role fanoušků nebo zavítali s dětmi na Parkán, kde probíhal doprovodný program. Kromě fotokoutku nebo třeba malování na obličej zaujalo především sportovní vystoupení v aerobiku dívek z Fanatic Havlíčkův Brod.

Jak závodníci, tak i přihlížející byli zvědaví na výkon předsedy senátu Miloše Vystrčila, náměstka primátorky Petra Ryšky nebo jeho kolegyně z magistrátu města Jihlavy Kataríny Ruschkové, známé advokátky Evy Decroix nebo herců z Horáckého divadla Jihlava. Podpořit Běh přišel i Michal Remeš a jeho svěřenci z Korela Sports team. Poděkování patří i hejtmanovi Vítězslavu Schrekovi, který se nakonec omluvil, ale pomohl při propagaci Běhu. „Všichni byli skvělí. Jsou to významní lidé, ale zároveň velcí sympaťáci a jejich lidskost přispěla ten den k velmi přátelské atmosféře celé charitativní akce,“ bilancuje s nadšením Markéta Brestovská.

Vítězem se stal každý, kdo se zúčastnil. Podmínky pro běh, krátce po poledni při tropických teplotách, byly opravdu vysilující. „Děkujeme rovněž všem dobrovolníkům a těm, kteří se podíleli na organizaci vydařeného Běhu pro Bárku 2021. Zároveň se již těšíme na příští pátý ročník, který budeme chtít zase ještě vylepšit a již nyní začínáme pracovat na přípravách,“ prozrazuje další z organizátorek Kateřina Reitermanová.


 

Ohodnoť článek

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky Bárka, běh, pomoc, dobročinnost, Oblastní charita Jihlava, Havíření, Jihlava, Horácké divadlo Jihlava, Miloš Vystrčil, Eva Decroix, Petr Ryška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro Bárku běželo v Jihlavě 220 lidí. Vybralo se skoro 70 tisíc korun | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.