Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve věku 48 let zemřel restaurátor Marcin. V Jihlavě opravil řadu památek, třeba i Mariánský sloup a kašny

Z jihlavské radnice přišla smutná zpráva. Ve věku 48 let zemřel Otakar Marcin, známý restaurátor, který se v Jihlavě podílel na opravě řady památek.

Statutární město Jihlava spolupracovalo s Otakarem Marcinem po mnoho let. „Mezi jeho poslední práce patřila například oprava Mariánského sloupu či obou kašen na Masarykově náměstí. Jeho zručnou restaurátorskou práci však lze vidět například také na pětici soch Alegorií na dvoře za jihlavskou radnicí, podílel se také na obnově kamenného portálu na domě ČSOB či na obnově mnoha soch, božích muk, portálů či dalších kamenných prvků na jihlavských domech,“ jmenuje Marcinovu práce Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.

Otakar Marcin pracoval také na soše P. Marie Budějovické v ulici Na Hliništi, božích mukách nad jihlavským Cityparkem. Zapomenout bychom neměli ani na smírčí kámen na Znojemské ulici či kamenné portály na Václavském parkánu. Zásluhu má i na nově rekonstruovaných Boží mukách pod Jánským kopečkem.

Rozloučení s Otakarem Marcinem, který podle dostupných informací zemřel po dlouhé nemoci, proběhne v pátek 4. června ve smuteční obřadní síni v Havlíčkově Brodě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Otakar Marcin ml.

Štítky Otakar Marcin, úmrtí, restaurátor, památky, Jihlava, mariánský sloup, kašna, socha, Československá obchodní banka, radnice, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve věku 48 let zemřel restaurátor Marcin. V Jihlavě opravil řadu památek, třeba i Mariánský sloup a kašny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.