Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Porodní asistentka v jihlavské nemocnici podlehla covidu. Dokázala obejmout i utěšit, vzpomínají kolegové

, aktualizováno 30. března 2021, 12:51

Ve věku nedožitých 63 let zemřela Jiřina Barteková – porodní asistentka, která řadu let pracovala v jihlavské nemocnici. Podle informací nemocnice prohrála svůj boj s covidem, který na jihlavském ARO trval 15 dní.

„Dne 25.3. 2021 zemřela po patnácti dnech marného boje na ARO v Jihlavě. Ve věku nedožitých 63 let nás opustila vždy usměvavá, optimistická, milující svojí práci, kolegy a kolegyně a hlavně rodinu. Zanechala za sebou výraznou stopu coby příklad porodní asistentky, a to svým lidským přístupem," informuje na svém facebookovém profilu Nemocnice Jihlava. 

Do jihlavské nemocnice nastoupila Jiřina Barteková v červnu roku 1989, a to na gynekologicko - porodnické oddělení, lůžkovou část. Od roku 1993 pak pracovala na porodním sále. Podle kolegů svou práci porodní asistentky vykonávala s láskou a velmi profesionálně.

„Byla sluníčkem porodního sálu, milovala život, nenáviděla lež. Měla ještě tolik plánů provést změny ve svém domečku, na zahrádce. Milovala cestování a snila ještě o spoustě míst, kam by se chtěla podívat. Těšila se na svoji vnučku, avšak odešla dříve, než ji stačila přivést na svět. Byla bezprostřední, nepotrpěla si na formalitu, dokázala říct pravdu do očí a přitom neurazit," vzpomínají kolegové.

Poslední rozloučení proběhne ve středu

Svůj porodnický um Jiřina Barteková předávala mladším generacím, porodním asistentkám i lékařům.

„Se ztrátou milé a příjemné kolegyně, se nelze vyrovnat. Lze ji jen postupně přijmout, jako připomenutí toho, že všichni jsme na této zemi jen na vymezený čas. Chceme vyjádřit upřímnou soustrast všem jejím blízkým. Pro nás, její spolupracovníky, zůstane dlouho vzpomínkou. Vzpomínkou na milou kolegyni, která nám bude trvale chybět," vyjádřil se za vedení Nemocnice Jihlava ředitel Lukáš Velev společně s náměstkyní pro ošetřovatelskou péči Jarmilou Cmuntovou. 

Na porodní asistentku Bartekovou vzpomínají také lidé na sociálních sítích. „Je mi to moc líto, byla to skvělá PA a skvělá žena, znala jsem ji od dětství. Je to moc smutné. Upřímnou soustrast rodině a všem blízkým," uvedla uživatelka Facebooku Michaela L. V podobném duchu komentuje úmrtí Jiřiny Bartekové třeba i Markéta H. „Moc mě to mrzí. Je v mém životě navždy zapsaná. Nezapomenu nikdy! Veselá a laskavá!"

Veřejnost i kolegové se s Jiřinou Bartekovou mohou přijít naposledy rozloučit ve středu 31. března ve 12 hodin do kaple Ústředního hřbitova v Jihlavě.

Jihlavská nemocnice během posledních několika měsíců přišla kvůli onemocnění covid-19 již o druhou zaměstnankyni. Svůj boj s koronavirem v listopadu 2020 prohrála i devětatřicetiletá sestra Kateřina Šestáková. 

Na jihlavské nemocnici vlaje černý prapor. Devětatřicetiletá sestřička prohrála boj s koronavirem

Ve středu 18. listopadu proběhne v kapli jihlavského ústředního hřbitova poslední rozloučení s Kateřinou Šestákovou, zdravotní sestřičkou ortopedicko – traumatologického oddělení jihlavské nemocnice. Podle informací z nemocnice bojovala s nemocí...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava / Facebook

Štítky covid, úmrtí, Jiřina Barteková, porodnice, asistentka, Nemocnice Jihlava, Lékárenský komplex Jihlava, porodní asistentka, COVID-19, Jihlava, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodní asistentka v jihlavské nemocnici podlehla covidu. Dokázala obejmout i utěšit, vzpomínají kolegové | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.