Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlavská Charita má naskladněno 15 tisíc roušek. Rozdělí je mezi sociálně vyloučené

Během úterý 23. února začali hasiči rozvážet ze skladu Správy státních hmotných rezerv chirurgické roušky do potravinových bank. Oblastní charita Jihlava je členem a odběratelem Potravinové banky Vysočina, z.s., a tak pracovníci jihlavské Charity vyrazili pro více než 15 tisíc roušek do místa skladu do Ledče nad Sázavou.

„Cílem jihlavské Charity je rozdělování roušek zdarma lidem sociálně vyloučeným, kteří nemají peníze na pořízení vlastních ochranných pomůcek,“ sdělila Michaela Kulhánková, vedoucí terénních pracovnic SOVY.

Potravinová banka Vysočiny funguje osm let, sklad má v Ledči nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Vloni přerozdělila 225 tun potravin a drogistického zboží, v roce 2019 to bylo 199 tun.

Chirurgické roušky jsou určené pro potřebné v nejrůznějších sociálních skupinách. Oblastní charita Jihlava poskytuje široké spektrum sociálních služeb, a tak roušky budou rozdávány například osobám ohroženým sociálním vyloučením, kterým pomáhá Záchranná síť a terénní pracovnice Terénního programu SOVY nebo například klientům Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež.

Potravinová banka Vysočiny zatím rozdělila skoro polovinu ze 400 tisíc chirurgických roušek, které kolem úterního poledne přivezli do Ledče nad Sázavou hasiči ze skladu Správy státních hmotných rezerv v Opočínku.

V krabicích jsou roušky balené po 50 kusech, banka je rozděluje organizacím i podle toho, kolik mají klientů. Na roušky se během včerejška v potravinové bance ptalo i několik lidí. „Ale my nejsme distributoři pro konečné zájemce. Roušky dáváme našim stálým odběratelským organizacím nebo sociálním odborům jednotlivých měst nebo obcí," řekl předseda potravinové banky Miroslav Krajcigr.

Ohodnoť článek

Foto Oblastní charita Jihlava

Štítky charita, roušky, potravinová banka, pomoc, sociální, rouška, banka, Kraj Vysočina, Ledeč nad Sázavou, Jihlava, okres Havlíčkův Brod, Správa státních hmotných rezerv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavská Charita má naskladněno 15 tisíc roušek. Rozdělí je mezi sociálně vyloučené | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.