Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Měsíc bez alkoholu? Vedení města Jihlava podporuje kampaň Suchej únor

V únoru proběhne již devátý ročník tradiční kampaně Suchej únor, která pomáhá široké veřejnosti prověřit její vztah k alkoholu a změnit své návyky.

V letošním roce vyjádří podporu kampani Suchej únor i město Jihlava, počínaje primátorkou a radními. Loňského Suchého února se podle průzkumů v České republice zúčastnilo až 9 % dospělé populace.

„Jednou z nejdůležitějších věcí, kterou nám současná situace připomíná, je starat se o své zdraví, znát své tělo a mít ho připravené na dlouhý život. Myšlenku Suchého února podporuji, jelikož dává čas se zamyslet nad tím, kolik návyků dnešní člověk má a čím se vůbec živí,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Myšlenka Suchého února se poprvé zrodila v roce 2013. Letos však vznikla již plnohodnotná stejnojmenná nezisková organizace. „Suchej únor nechce prohibici ani nebojuje proti alkoholu jako takovému. Je to osvětová kampaň za zdravější a uvědomělejší život, do kterého patří i (zpravidla) umírněná konzumace alkoholu,“ uvedl ředitel organizace Petr Freimann.

Novinkou se v letošním roce stala publikace příhodně nazvaná Suchej únor: 28 důvodů, proč ochutnat čistokrevnej život. „Kniha na 416 pečlivě vydestilovaných stranách představuje alkohol ve všech jeho společenských rolích. Obsahuje příspěvky 72 osobností, mezi kterými je například hokejista Patrik Bartošák, závodník Aleš Loprais nebo muzikant Petr Fiala,“ doplnil Freimann.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Magistrát města Jihlava

Štítky Jihlava, Suchej únor, kampaň, alkohol, Suchý leden, Karolína Koubová, Česko, Petr Fiala, Patrik Bartošák, Aleš Loprais

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Měsíc bez alkoholu? Vedení města Jihlava podporuje kampaň Suchej únor | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.