Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do dvou schránek brodské Charity někdo vložil obálky s penězi bez vzkazu. Zatím je ale nemohou přijmout

Celkem nezvyklou situaci nyní řeší Oblastní charita Havlíčkův Brod. Její zaměstnanci totiž ve dvou poštovních schránkách nalezli neoznačené obálky s penězi. Zda jde o dar, není zřejmé. Charita proto odevzdala peníze na příslušné městské úřady. Nyní se čeká, zda se k penězům někdo přihlásí, jinak peníze propadnou městům.

Jednu z obálek ukrývala poštovní schránka světelského eNCéčka. „Šla jsem vybrat poštu a k mému velkému překvapení jsem našla obálku s finanční hotovostí,“ popisuje vedoucí eNCéčka – nízkoprahového centra pro děti a mládež Aneta Strachotová. Nalezená obálka ale neobsahovala bližší informace o tom, zda se skutečně jedná o dar. „V obálce bohužel nebyl žádný vzkaz, který by objasnil, za jakým účelem dotyčný hotovost do schránky vložil. V takovém případě peníze přijmout nemůžeme,“ upřesňuje ředitelka Oblastní charity Havlíčkův Brod Simona Tomanová.

Obálku s penězi tedy Aneta Strachotová odnesla na policejní služebnu, odkud ji následně předali Městu Světlá nad Sázavou.

Dárci patří velké poděkování 

Druhá obálka s penězi překvapila vedoucí Charitního domova v Havlíčkově Brodě. „Při kontrole poštovní schránky jsem narazila na neoznačenou obálku, ve které se ukrývaly řádově desítky tisíc korun,“ uvádí vedoucí Charitního domova pro matky s dětmi Adéla Bělunková s tím, že ani v tomto případě nebylo možné si peníze ponechat, a tak putovaly na Městský úřad v Havlíčkově Brodě.

„Pokud se opravdu jedná o dary, hřeje mě u srdce, že i v této době myslí lidé na druhé a dárci patří velké poděkování. V případě, že by se ozval a upřesnil, za jakým účelem peníze do schránek vložil, mohly by pomoci tam, kde to původně zamýšlel,“ svěřuje Simona Tomanová a dodává, že pokud se o peníze nikdo nepřihlásí, propadnou po třech letech městům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Oblastní charita Havlíčkův Brod

Štítky peníze, dar, Charita, Havlíčkův Brod, poštovní schránka, Oblastní charita Havlíčkův Brod, Sázava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Kochaník

Takže fakticky se stalo toto: kdosi incognito chtěl podarovat charitu. Ta následně odevzdala úřadu peníze, nicméně očividně určené jí. Městu pak následně propadnou bez jakékoliv zásluhy města ve prospěch města, které nebylo obmyšlené. Je otázkou zda je v neporušené výši toto město opět přepošle charitě. Pokud ano, bude zajímavé, zda duces tecum a bez jakýcholiv doprovodných řečí, jakože město podarovalo charitu, nebo si z toho část či celou částku ponechá město, ačkoli adresátem nebylo. Nicméně, z toho je vidět, že nemá smysl cokoliv darovat, jelikož z toho nakonec může mít prospěch nikoliv obmyšlený a že zde z jednoduché věci se vytváří nesmyslné úkony.

Sobota, 30. ledna 2021, 13:30Odpovědět

Do dvou schránek brodské Charity někdo vložil obálky s penězi bez vzkazu. Zatím je ale nemohou přijmout | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.