Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihlava nyní provozuje veškerou vodohospodářskou infrastrukturu. Odběratele čekají nové smlouvy

V úterý 5. ledna došlo v krajské Jihlavě k dost zásadní změně. Týká se vodárenského majetku. Předchozí vlastník Svaz vodovodů a kanalizací Jihlavsko splnil svoji poslední povinnost a dal na katastrální úřad pokyn k převodu majetku. Jihlava se k tomu stala i vlastníkem centrální čistírny odpadních vod v Hruškových Dvorech (ČOV). O nově nabytý vodárenský majetek se bude starat městská společnost Služby města Jihlavy s.r.o. (SMJ).

„Vyřešení vlastnických problémů mimo jiné znamená, že se například můžeme vrhnout do tolik zmiňovaných a spílaných oprav chodníků, protože teď už můžeme společně s povrchy začít opravovat i 60 let starou kanalizaci pod nimi,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová. 

K dohodě o narovnání došlo během léta minulého roku, kdy se uvnitř SMJ také vytvořila nová divize VI – vodovody a kanalizace, jejíž pracovníci se budou o vodárenský majetek starat.

„Ceny vodného a stočného nastavuje město a pro letošní rok se pro odběratele nezmění. Za vodné obyvatelé zaplatí 55,06 korun s DPH a za stočné 40,07 korun s DPH, celkem tedy 95,13 korun s DPH,“ vyčíslila Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Uvedená situace mimo jiné znamená třeba i to, že obyvatelé města, kteří nebydlí v bytových domech (za ně vše vyřeší příslušné bytservisy) musí se SMJ uzavřít novou odběratelskou smlouvu.

„Pokud jste dosud odebírali vodu od společnosti Jihlavské vodovody a kanalizace (JVAK), obdržíte od SMJ Odběratelské smlouvy, které poté můžete do společnosti donést osobně (na jedno ze zákaznických center, viz pracovní doba níže) nebo pomocí přiložené odpovědní obálky, kdy poštovné hradí SMJ,“ připojuje Aneta Hrdličková důležitou informaci.  

Vodárenská akciová společnost (VAS) však potřebná data SMJ neposkytla, pokud jste tedy odebírali vodu od VAS, budete muset SMJ zkontaktovat a poskytnout jim data, na základě kterých bude možné nové smlouvy připravit. 

„SMJ proto oslovilo všechny odběratele s výzvou, aby společnosti poskytli kopii stávající smlouvy s případnými aktualizovanými údaji. Pokud smlouvy nemáte, nic se neděje, stačí vyplnit Přihlášku k odběru, kde lze všechny potřebné údaje uvést,“ doplnil vedoucí divize vodovody a kanalizace Libor Gőth.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky provozovatel, vodohospodářská, infrastruktura, město, Jihlava, SMJ, čistička, kanalizace, Katastrální úřad, Karolína Koubová, Jihlavské vodovody a kanalizace a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava nyní provozuje veškerou vodohospodářskou infrastrukturu. Odběratele čekají nové smlouvy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.