Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Jihlavě dnes začíná vánoční jarmark, svařák nebo punč si však na náměstí nevypijeme

Vánoční jarmark, i když v okleštěné podobě, v krajském městě proběhne. Na tradičním místě na Masarykově náměstí startuje právě dnes. Jeho podoba a omezení odpovídají aktuálnímu 3. stupni Protiepidemickému systému ČR, ve stáncích si tak nebudeme moci dopřát například oblíbený punč nebo pražené mandle.

Na Masarykově náměstí stojí celkem 17 stánků. Během čtvrtečního dopoledne umístili na pracovníci Služeb města Jihlavy 14 stánků města, 3 vlastní stánky v pátek přivezli sami prodejci. Prodej vánočního sortimentu začíná v pátek 4. prosince a potrvá do 22. prosince, a to pouze za dodržení všech aktuálně platných vládních opatření.
Všechny stánky jsou rozmístěny s povinnými čtyřmetrovými rozestupy. Stánky s občerstvením však na Masarykově náměstí nebudou, protože v rámci aktuálního 3. stupně Protiepidemického systému ČR (PES) je na trzích zakázán prodej potravin a pokrmů včetně nápojů určených ke konzumaci na místě. Podle aktualizace tohoto systému musí pořadatel jarmarku (v tomto případě město Jihlava) také zajistit trvalý dohled na trhu, který bude upozorňovat lidi a prodejce, aby dodržovali vládní opatření.

„Dvoumetrový rozestup by měli stále dodržovat i jednotliví zákazníci, prosím tedy všechny o ohleduplnost, noste roušky a myslete na bezpečí své i svých blízkých. Nezapomínejte, že advent je časem zvolnění, zklidnění a užívání si toho, co máme v životě nejraději,“ doplnila primátorka města Karolína Koubová.

Vánoční atmosféru na Masarykově náměstí doplňují koledy a vánoční písničky, které zní z reproduktorů zavěšených na vánočním stromu, dále dřevěný kolotoč, malé vánoční stromky nazdobené dětmi z mateřských a základních škol na Jihlavsku, výstava prací dětí ze základních škol, která je ve vestibulu prodeje jízdenek MHD a také tradiční zvonička nebo Ježíškova pošta. Před vánočními svátky se 21. prosince na náměstí objeví také vyřezávaná ledová socha.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, jarmark, Vánoce, Česko, advent, Karolína Koubová, Protiepidemický systém České republiky, punč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě dnes začíná vánoční jarmark, svařák nebo punč si však na náměstí nevypijeme | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.