Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Reportéři nachytali Kalouska v hospodě. Pivo jsem pil v kapitule a doufám, že za to dostanu Řád bílého lva, hájí se

Reportéři Radiožurnálu zastihli bývalého místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska v restauraci Hlučná samota na Vinohradech. Podle novinářů, kteří se na místě ocitli údajně náhodou, strávil Kalousek za zavřenými dveřmi podniku čtyřicet minut. Kalousek přitom v uplynulých dnech opakovaně kritizoval exministra zdravotnictví Romana Prymulu za to, že měl v uzavřené restauraci schůzku s Jaroslavem Faltýnkem (ANO).

40 minut v Hlučné samotě na Vinohradech

Podle krizového zákona vláda s účinností od 28. října 2020 zakázala pití alkoholických nápojů na veřejně přístupných místech. Ministerstvo zdravotnictví zakázalo alkohol na veřejnosti, aby se u restaurací neshlukovali lidé a nákaza se dále nešířila. Právě tento zákon měl porušil bývalý místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, když v úterý navštívil restauraci Hlučná samota na Vinohradech.

Reportéři Radiožurnálu přistihli Miroslava Kalouska, jak vchází do restaurace Hlučná samota na pražských Vinohradech, která má otevřené jen výdejní okénko. Oficiálně musejí být vnitřní prostory barů, hospod a restaurací uzavřeny. Kalousek přesto uvnitř strávil 40 minut.

„Vypil jsem jedno pivo“

Při konfrontaci s reportérkou se Kalousek hájil s tím, že ve svojí návštěvě restaurace nevidí problém. „Já jsem byl uvnitř té restaurace v době, kdy bylo otevřené výdejní okénko pro jídlo. U toho stolu, když jsem byl u okna a čekal jsem na to jídlo, jsem vypil jedno pivo,“ řekl Miroslav Kalousek reportérce a dodal, že si nemyslí, že by "něco porušil".

„Konzumoval jsem ho v kapitule a doufám, že za to dostanu Řád bílého lva“

Později Kalousek reportérce ještě zatelefonoval. „Já jsem vám jenom chtěl říct, že pokud jste měla pocit, že než jsem dostal to jídlo, takže jsem konzumoval to jedno pivo v restauraci... No tak to není pravda. To mi pak došlo, že to byl naprostý omyl. Já jsem ho konzumoval v kapitule. A doufám, že za to dostanu Řád bílého lva,“ uvedl Kalousek s narážkou na nedávné setkání Romana Prymuly s Jaroslavem Faltýnkem v restauraci na Vyšehradě. Celý přepis rozhovoru je k dispozici zde.

Jednatel restaurace uznal chybu. „S panem Kalouskem se znám, nabídl jsem mu, že mu na mě naleju jedno pivko. Beru to jako chybu, nemělo by se to stávat,“ reagoval ve středu dopoledne jednatel restaurace Daniel Jelínek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com

Štítky Kalousek, pivo, zákaz, opatření, Miroslav Kalousek, restaurace, Vinohrady, Roman Prymula, Jaroslav Faltýnek, TOP 09, ANO 2011, Český rozhlas 1 Radiožurnál, jídlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reportéři nachytali Kalouska v hospodě. Pivo jsem pil v kapitule a doufám, že za to dostanu Řád bílého lva, hájí se | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.