Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letní areál Vodního ráje ukončil sezónu, měl nejnižší návštěvnost za posledních 16 let

Ve venkovní části jihlavského akvaparku Vodní ráj se v létě vystřídalo přes 29 tisíc lidí, nejméně za posledních 16 let. V porovnání s loňským rokem klesl prodej vstupenek zhruba o 17 tisíc. Letní areál ukončil sezonu 6. září, provoz byl ztrátový.

Vodní ráj Jihlava je největším akvaparkem na Vysočině, v provozu je dvě desetiletí. Venkovní areál pojme až 2400 lidí, kapacita kryté části je 240 míst. Za rok běžně projde branami akvaparku celkem okolo 200 tisíc návštěvníků.

Lidé se letos mohli ve venkovních bazénech Vodního ráje koupat od 13. června. Málek podotkl, že víc teplých dnů v řadě bylo jen srpnu. „Vzhledem k vývoji počasí a výskytu covidu-19, považujeme tato čísla za úspěch," uvedl mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek k letošní návštěvnosti. Ještě slabší letní sezonu měl akvapark v roce 2004, kdy jeho venkovní část navštívilo 26 tisíc lidí.

Venkovní areál je už mimo provoz, přestože meteorologové tento měsíc slibují ještě další teplé dny. Podle Málka ale letos na koupaliště chodilo méně lidí než před koronavirovou pandemií, i když bylo v létě teplo. Kvůli chladnějším zářijovým nocím by se navíc voda v bazénech musela víc temperovat. „To by byly další výdaje za energie. Zavřeli jsme to s tím vědomím, že bychom šli ještě do hlubší ztráty."

Krytá část akvaparku je otevřená, zatímco jindy v září měla technologickou odstávku. Údržbu a opravy tam ale tentokrát pracovníci udělali během vynucené jarní přestávky. Akvapark byl kvůli opatřením proti koronaviru zavřený od 13. března do 29. května.

Foto Aqupark Vodní ráj Jihlava / Facebook | Zdroj ČTK

Štítky ČR, rekreace, správa, Jihlava, aquapark, léto, Martin Málek, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní areál Vodního ráje ukončil sezónu, měl nejnižší návštěvnost za posledních 16 let | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.