Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Práce v jihlavské nemocniční jídelně jsou v plném proudu. Strávníky čeká větší komfort

V prosinci 2019 začala v jihlavské nemocnici rozsáhlá oprava stravovacího provozu. Během letošního října by se měla jídelna pro zaměstnance nemocnice přesunout do provizorně opravených míst. Dvouletá oprava pavilonu tak jde pomalu do druhé poloviny. Stravovací provoz jihlavské nemocnice bude nejenom schopný vařit více jídel, ale nabídne i větší komfort ve výběru.

Zázemí kuchyně podle provozně technického náměstka Alexandra Filipa dosluhovalo už několik let. „Oprava byla nutná. Díky rekonstrukci se nejenom zvýší možný počet připravených jídel ze zhruba 1 500 na téměř 2 000, ale především kuchaři dostanou nové gastro vybavení. Změna bude patrná i pro strávníky, které čeká větší komfort výběru jídla.“

Práce na stavbě probíhají i v těchto dnech. „Aktuálně budujeme dočasný výdej stravy pro zaměstnance a jídelny s kapacitou 150 míst, dále spojovací koridor včetně evakuačního schodiště. Zahájily se opravy střešního pláště, schodiště pro zaměstnance a zázemí pro nutriční poradnu. Uvedení první etapy do provozu je v plánu na konec září,“ vysvětluje ředitel nemocnice Lukáš Velev.

Modernizace stravovacího provozu by měla skončit v lednu 2022 a vyjde na 293 milionů korun bez DPH. „Z toho 80 milionů připadne na pořízení kompletně nových gastrotechnologií. Opravy financuje ze svého rozpočtu Kraj Vysočina,“ vyčíslila Monika Zachrlová, mluvčí Nemocnice Jihlava.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky gastro, oprava, jídelna, Nemocnice Jihlava, rekonstrukce, komfort, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Práce v jihlavské nemocniční jídelně jsou v plném proudu. Strávníky čeká větší komfort | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.