Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Před námi je horký pátek. I na Vysočině mohou tropy doprovodit silné bouřky

Pátek, který je před námi, přinese vysoké teploty, během odpoledne se mohou dostat na více než 31 stupňů. Postupně bude od západu přibývat oblačnost a na většině území Čech a na Vysočině se vyskytnou bouřky, které budou ojediněle silné a doprovázené silným větrem a krupobitím. Informoval o tom dnes Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

„Před studenou frontou, která bude v pátek postupovat přes naše území k východu a začne se vlnit, k nám bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu až jihozápadu," uvedli meteorologové.

Nejtepleji bude zítra v Praze, Středočeském, Jihočeském a Jihomoravském kraji. Nejvyšší maxima kolem 33 stupňů meteorologové čekají na jihu Moravy.

V pátek odpoledne a večer se v Čechách s výjimkou severozápadu a na Českomoravské vrchovině očekávají bouřky. Vítr při nich může v poryvech dosáhnout rychlosti až 70 kilometrů v hodině a může lámat větve. Zároveň hrozí kroupy, blesky a ojedinělé rozvodnění malých toků a zatopení níže položených míst od přívalového deště.

V noci bouřky přejdou podle meteorologů do trvalejších srážek, které mohou být v sobotu hlavně ve východní polovině ČR i vydatné.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky počasí, horko, teploty, pátek, bouřka, déšť, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Morava, Českomoravská vrchovina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před námi je horký pátek. I na Vysočině mohou tropy doprovodit silné bouřky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.