Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

O víkendu začne astronomické léto. Už brzy přinese tropické třicítky

Už za necelé dva dny, přesně 20. června v 23:43, začíná astronomické léto. A tomuto ročnímu období bude odpovídat také charakter počasí, který se začne výrazněji měnit už na začátku příštího týdne. Můžeme se těšit i na tropické třicítky.

Dnes musíme počítat s deštěm na většině území, očekávat se dají i silné bouřky. Odpolední teploty se dostanou na 20 až 24 stupňů, na jihozápadě bude nejvýše 18.

Podobně bude i zítra, kdy opět počítejme s přeháňkami a ojediněle i s bouřkou. Ráno teploty klesnou na 15 až 11, odpoledne vystoupají na 16 až 20 stupňů.

„V sobotu bude nadále oblačno až zataženo, na většině území s deštěm či přeháňkami. Ranní minima klesnou na 14 až 10 stupňů, odpoledne vystoupají na 18 až 22 stupňů,” uvedla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Konec týdne by měl být tropický 

O něco lépe pak bude v neděli, kdy se přeháňky budou objevovat už jen místy. Ráno teploty klesnou na 13 až 9, odpoledne se dostanou na 20 až 24 stupňů.

Ještě příjemněji bude od pondělí, kdy počasí začne naplno ovlivňovat výběžek vysokého tlaku vzduchu, což bude doprovázeno nárůstem teplot. Po celý pracovní týden bude převážně polojasno. Rtuť teploměru se první pracovní den nového týdne zastaví mezi 22 až 26 stupni, v dalších dnech pak budou teploty postupně stoupat.

24 až 28 stupňů nám může ukázat teploměr v úterý, ve středu maxima povylezou ještě o něco výš – až k 29 stupňům. Ve čtvrtek i pátek by již nejvyšší teploty měly atakovat hranici tropických 30 stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj novinky.cz

Štítky počasí, léto, předpověď, tropy, teplota, déšť, Dagmar Honsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu začne astronomické léto. Už brzy přinese tropické třicítky | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.