Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Humanitární dar partnerskému regionu: Vysočina darovala tisíce ochranných štítů Zakarpatské Ukrajině

Vysočina darovala 4300 ochranných štítů partnerskému regionu Zakarpatská oblast Ukrajiny. Humanitární pomoc v hodnotě 100 tisíc korun byla předána minulý týden a byla téměř okamžitě přerozdělena mezi 27 vybraných nemocnic a zdravotnických zařízení napříč partnerským regionem.

„Ochranné štíty vyrobené společností EFKO-karton pomohou nejen v nemocnicích ve městech, ale i na venkově. Snažili jsme se takto pomoci i městům, která mají partnerství s municipalitami na Vysočině,“ upřesnil ředitel Krajského úřadu Kraje Vysočina Zdeněk Kadlec.

Kraj Vysočina využil na pořízení ochranných štítů peníze, které byly v roce 2020 určeny na spolupráci s partnerským regionem. Z důvodu uplatnění mimořádných opatření v obou státech od plánované spolupráce muselo být upuštěno. Poté, co vedení partnerské Zakarpatské oblasti požádalo Vysočinu o zvážení materiální pomoci, Vysočina přistoupila k nákupu nejžádanější položky. Humanitární pomoc partnerskému regionu mohla být uskutečněna díky pomoci Generálního konzulátu České republiky ve Lvově.

Kraj Vysočina už v minulosti poskytl partnerské Zakarpatské oblasti sociální lůžka nebo zdravotnické vybavení, pro které našel partnerský region uplatnění.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Kraj Vysočina | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Ukrajina, Česko, Lvov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Humanitární dar partnerskému regionu: Vysočina darovala tisíce ochranných štítů Zakarpatské Ukrajině | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.