Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Po dvou měsících končí činnost jihlavského dobrovolnického centra. Vyřešilo 230 jednorázových žádostí

Dva měsíce v Jihlavě fungovalo dobrovolnické centrum, které zajišťovalo organizovanou pomoc v době koronavirové pandemie. Za telefony zasedly pracovnice Turistického informačního centra, metodicky činnost podpořila Oblastní charita Jihlava.

Centrum fungovalo dva měsíce, od 16. března do 15. května. Jeho součástí byly dvě telefonní linky. Jedna přijímala požadavky pomoci a druhá nabídky pomoci, a to sedm dní v týdnu, vždy od 8 do 18 hodin. Činnost dobrovolnického call centra zajišťovali čtyři zaměstnanci magistrátu.

Jihlava má už 167 dobrovolníků. Pomocnou ruku podala i herečka, kulturistka nebo novinář

Už více než měsíc v krajském městě funguje dobrovolnické centrum. Své středisko má na jihlavské radnici. Aktuálně se do pomoci ostatním zapojilo 167 ochotných lidí. Jak na dotaz redakce uvedla vedoucí dobrovolnického centra Martina Zachová,...

„Centrum zaevidovalo 167 dobrovolníků, kteří vyřešili přibližně 230 jednorázových žádostí a nejaktivnější z nich denně vyřizovali také desítky pravidelných činností, jako byly nákupy, vyzvedávání léků nebo i venčení psů. Při zpřísněných opatřeních dobrovolníci denně rozdali až 100 ks po domácku ušitých roušek,“ popsal Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Když teď nemůžu chodit do práce, tak ráda pomohu jiným, říká dobrovolnice z Jihlavy

Jihlavská radnice od poloviny března organizuje dobrovolníky, kteří pomáhají seniorům, případně lidem v karanténě kvůli nemoci covid-19. Nyní má skoro 200 dobrovolníků, kteří nakupují potraviny, nosí roušky, vyzvedávají léky v lékárně případně...

Od poloviny května bude centrum fungovat už jako součást provozu Turistického informačního centra formou telefonické poradny. Někteří dobrovolníci přesto zůstávají v kontaktu s potřebnými i bez koordinace centra a budou svým klientům pomáhat i nadále.

„Kdyby však někdo kvůli ukončení činnosti dobrovolnického centra ztratil možnost pomoci, kterou bude stále potřebovat, může se obrátit na telefonní číslo dobrovolnického centra Oblastní charity Jihlava 737 536 131 nebo na e-mail dobrovolnici@jihlava.charita.cz,“ vyzývá mluvčí Daněk.

Zároveň s činností dobrovolnického call centra pracovníci krizového štábu sehnali pro další distribuci do městských společností, příspěvkových organizací i obcí v celém ORP přibližně dva tisíce litrů dezinfekce.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky dobrovolníci, pomoc, centrum, Jihlava, koronavirus, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvou měsících končí činnost jihlavského dobrovolnického centra. Vyřešilo 230 jednorázových žádostí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.