Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Finanční správa zveřejnila formulář pro příspěvek OSVČ

Finanční správa na svých webových stránkách zveřejnila formulář, ve kterém budou moci živnostníci a další osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), které poškodila opatření přijatá kvůli koronaviru, žádat za období od 1. května do 8. června jednorázový příspěvek 500 korun za den. Sněmovna v úterý schválila prodloužení doby poskytování příspěvku i po 30. dubnu, kdy měla původně skončit.

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) před časem uvedla, že dopady vládní předlohy o takzvaném kompenzačním bonusu na státní rozpočet budou za období od 1. května do 8. června maximálně 13 až 14 miliard korun.

Příspěvek je určen živnostníkům i obdobným samostatným profesím. Nepodléhá exekuci ani dani z příjmů. Podmínky programu Pětadvacítka, z něhož se peníze poskytují, se podle dřívějšího vyjádření Schillerové nemění, ale podnikatelé musí předložit nové čestné prohlášení, že jim v daném období klesly příjmy kvůli koronaviru.

Za období od 12. března do 30. dubna mohou OSVČ jako kompenzaci dopadů koronavirové krize žádat o příspěvek 25 tisíc korun, tedy 500 Kč denně, od 9. dubna. K 29. dubnu obdržely finanční úřady podle Schillerové zhruba 460 tisíc žádostí o vyplacení bonusu. Podle některých odhadů by o něj mohlo žádat až 700 tisíc lidí. Vedle obvyklých způsobů lze o bonus žádat i elektronickou poštou prostřednictvím formuláře bez nutnosti zaručeného elektronického podpisu.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky ČR, hospodářství, práce, koronavirus, OSVČ, Finanční správa, Alena Schillerová, ANO 2011, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Finanční správa zveřejnila formulář pro příspěvek OSVČ | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.