Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Koronavirem se nakazil prodavač v jihlavském Lidlu. Po desinfekci zůstává prodejna otevřena

, aktualizováno 30. března 2020, 13:55

Pozitivně testovaného na koronavirus má už i jihlavský Lidl. Poté, co se nákaza projevila u jednoho ze zaměstnanců, který pracoval v prodejně na Jiráskově ulici, byla nařízena dezinfekce těchto prostor. Situace by neměla mít na otevírací hodiny prodejny vliv.

Zaměstnanec prodejny v Jiráskově ulici, u něhož se nákaza prokázala, byl naposledy před týdnem v neděli, přicemž nejevil žádné příznaky nemoci a celý předchozí týden nosil roušku i rukavice. Pravděpodobně se nakazil od své přítelkyně, která pracuje v domově seniorů v Havlíčkově Brodě.

„Po zjištění této skutečnosti prošla prodejna okamžitou dezinfekcí,“ oznámila v tiskovém prohlášení mluvčí společnosti Lidl Zuzana Holá. Následně dodala, že třem jeho nejbližším kolegovům, byla nařízena preventivní karanténa a také absolvují test na zjištění koronaviru. 

„Rádi bychom všechny ubezpečili, že činíme vše, co je v našich silách, abychom zabezpečili provoz naší prodejny a zdraví všech našich zaměstnanců i zákazníků,“ dodala Zuzana Holá.

Celou situaci a následné kroky konzultuje společnost Lidl s Krajskou hygienickou stanicí, podle které může zůstat obchod v běžném provozu. I nadále samozřejmě platí nařízení o používání roušek nebo jiné ochrany úst a nosu, stejně tak rukavic nebo mikrotenových sáčků. U pokladen je preferována platba kartou. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto peak.cz

Štítky koronavirus, Jihlava, Lidl, COVID-19, dezinfekce, Havlíčkův Brod, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirem se nakazil prodavač v jihlavském Lidlu. Po desinfekci zůstává prodejna otevřena | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.