Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V létě se opraví bortící se svah mezi autoservisem a hřbitovem na Kalvárii

Během léta bude opravený skalnatý svah mezi autoservisem a jihlavským hřbitovem na Kalvárii. Město Jihlava už má rozpracovaný projekt na sanaci svahu hřbitova pomocí ocelových kotev a sítí.

Po dohodě s majitelem sousedního pozemku Autoservisem Dobrovolný teď ještě odborníci posuzují alternativní možnosti sanace svahu. Měl by se při něm odtěžit převis, který podle stavebních expertů nemusí být z dlouhodobého hlediska stabilní. „To se nám zdá jako nejlepší a nejefektivnější řešení. Během léta bychom chtěli svah opravit," uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová s tím, že město má na sanaci vyčleněné peníze a počítá s letošní realizací oprav. 

K sesuvu půdy došlo v polovině ledna minulého roku. „Rada města pak mohla kvůli havarijnímu stavu zadat bez výběrového řízení práce na posouzení stability svahu a projekt jeho sanace renomované firmě CTB a. s.,“ dodal Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

FOTO: Do části hřbitova na Kalvárii byl omezen přístup. Kvůli skále, u které se sesula půda

Návštěvníci jihlavského hřbitova na Kalvárii si v posledních několika dnech mohli povšimnout několika hrobů, které jsou obehnané páskami a je k nim zákaz vstupu. Důvodem je sesuv půdy v části skalního výchozu, který přímo sousedí se hřbitovem na...

Ohodnoť článek

Foto Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky svah, hřbitov, sanace, léto, Jihlava, Karolína Koubová, CTB, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V létě se opraví bortící se svah mezi autoservisem a hřbitovem na Kalvárii | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.