Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

V noci a v sobotu pozor na ledovku! Výstraha meteorologů se týká i části Vysočiny

Dnes v noci a také během zítřka musí být řidiči i chodci opatrní. V části Čech se bude totiž bude při mrznoucím dešti tvořit ledovka. Podle meteorologů tak mohou silnice a chodníky klouzat a hrozí nebezpečí úrazů a problémy v dopravě. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav.

Jeho upozornění na ledovku se týká Prahy, Středočeského, Jihočeského a Ústeckého kraje a okresů Česká Lípa a Nový Bor v Libereckém kraji a Pacovska a Pelhřimovska na Vysočině a platí od sobotních 1:00 do 14:00.

Meteorologové v souvislosti s ledovkou lidem doporučují, aby chodili velmi opatrně, přičemž ti starší nebo méně mobilní by měli pohyb venku raději omezit. Řidiči mají sledovat dopravní zpravodajství a počítat s prodloužením doby jízdy.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky ledovka, výstraha, srážky, zima, doprava, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Praha, Středočeský kraj, Jihočeský kraj, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V noci a v sobotu pozor na ledovku! Výstraha meteorologů se týká i části Vysočiny | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.