Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Bílé Vánoce? Zapomeňte, teploty se zřejmě budou pohybovat nad nulou

Počasí v nadcházejících čtyřech týdnech teplotně ani srážkově nevybočí z průměru. Tepleji bude v prvních dvou týdnech, kdy bude i více pršet či sněžit. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu počasí, který dnes na svém webu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). V týdnu vánočních svátků se budou maximální denní teploty pohybovat kolem tří stupňů Celsia a minimální noční kolem minus dvou stupňů, podobné počasí vydrží i na Silvestra.

„V následujících čtyřech týdnech se očekávají teploty většinou na horní hranici běžných hodnot pro danou roční dobu, v prvních dvou týdnech i nad touto hranicí," uvedl ČHMÚ. Podle meteorologů tak v období od 9. do 22. prosince dosáhnou maximální denní teploty v průměru čtyři stupně Celsia, noční se budou pohybovat kolem nuly, v prvním týdnu lehce pod nulou.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období od 9. prosince do 5. ledna je minus 0,8 stupně Celsia. Podle záznamů vedených od roku 1951 bylo nejchladněji v roce 1996, kdy průměr činil minus 6,2 stupně Celsia. Zatím nejvyšší průměr 2,7 stupně meteorologové zaznamenali v roce 1987.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Vánoce, počasí, zima, předpověď, sníh, teplota, Český hydrometeorologický ústav, stupeň Celsia, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílé Vánoce? Zapomeňte, teploty se zřejmě budou pohybovat nad nulou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.