Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zapojte se do Mikulášské sbírky. Vybrané hračky pomohou dětem, kde zuří nepokoje

Před námi jsou ty nejkrásnější svátky v roce. Bohužel ale ne pro všechny. Jsou rodiny a děti, které se na Vánoce moc nemohou připravovat, tak jako my. Třeba v Doněcké oblasti Ukrajiny, která je od nás vzdálená jen dva tisíce kilometrů a kde od roku 2014, kdy začaly boje na Ukrajině, se nepřestalo střílet.

Lidé zde jsou traumatizováni očitými zážitky válečného konfliktu. V bezprostřední blízkosti bojové linie nebo přímo na ní bydlí mnoho rodin s dětmi, které nemají kam jít. Nezbývá jim nic jiného, než v nebezpečných podmínkách zůstat. Tady i o Vánocích budou lidé prožívat strach o svůj život a také o život svých dětí a těch nejbližších.

A právě pro děti organizuje Diecézní charita ostravsko - opavská společně se Střediskem humanitární pomoci a rozvojové spolupráce Mikulášskou nadílku, do které se může zapojit každý.

Této možnosti i v tomto roce využila ZŠ a MŠ Cejle. „Blíží se období vánočních svátků, kdy se svými rodinami prožijeme klid a pohodu. Jen 2 tisíce kilometrů od nás pro mnoho dětí v Doněcké a Luhanské oblasti Ukrajiny však svátky budou představovat pokračování bojů, strach o život svůj a svých blízkých. V této chvíli bychom jim alespoň trochu chtěli vykouzlit úsměv na tváři,“ dodává o vyhlášené sbírce hraček Marta Kozdas, ředitelka ZŠ a MŠ Cejle.

Zájemci o pomoc dětem ve válečné oblasti mohou do pondělí 2. prosince do školy na sběrné místo donést novou či zánovní hračku bez známek používání. Hračky pro děti pak budou odeslány k následnému převozu na Ukrajinu. „Zde jimi budou obdarovány děti, které pracovníci charity potkají nad rámec plánovaného nákupu konkrétního dárku,“ doplnila závěrem Marta Kozdas.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Diecézní charita ostravsko - opavská, ZŠ a MŠ Cejle

Štítky Mikulášská sbírka, Ukrajina, válka, děti, Vánoce, hračka, rodina, Cejle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zapojte se do Mikulášské sbírky. Vybrané hračky pomohou dětem, kde zuří nepokoje | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.