Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Jihlavě proběhne sčítání osob v bytové nouzi. Komise pak vylosuje domácnosti a těm nabídne městský byt

V příštím týdnu, tedy od 25. listopadu do 1. prosince, v krajském městě proběhne takzvaný přípravný týden, a to v rámci přípravné fáze projektu „Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě. Půjde v něm o sčítání osob a rodin v bytové nouzi na území města Jihlavy za účasti dobrovolníků a sociální pracovníků

„V uvedeném týdnu budou oslovovat osoby a rodiny v bytové nouzi v Jihlavě a vyplňovat s nimi dotazníky sledující povahu a závažnost bytové nouze. Veškerá data budou skladována podle zásad ochrany osobních údajů a informace o ohrožení nebudou identifikovatelná s konkrétní osobou či rodinou,“ uvedl radní města Daniel Škarka.

Sesbíraná data o osobách a rodinách v bytové nouzi v Jihlavě následně pracovníci projektu analyzují a připraví skupiny podle velikosti domácností.

Jihlava spouští Housing First. Hledá dobrovolníky pro sčítání lidí v bytové nouzi

Jihlava spouští projekt Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě. Nejdříve se začne přípravnou fází. Od 25. listopadu do 1. prosince proběhne registrační týden, během kterého dojde ke sčítání osob, a to jednotlivců i rodin s...

„Členové Komise pro neziskovou a sociální oblast Rady města Jihlavy za přítomnosti notáře vylosují domácnosti, kterým bude nabídnut městský byt k pronájmu a intenzivní podpora sociálních pracovníků. Do losování budou zařazeny domácnosti, které mají prokazatelnou motivaci pro bydlení," popsala další kroky Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice. 

Od začátku ledna 2020 budou vybrané domácnosti postupně zabydlovány do městských bytů, kam budou docházet pracovníci Oblastní charity Jihlava a poskytovat zabydleným potřebnou podporu.

Během registračního týdne se zájemci o účast v projektu mohou přijít sami zaregistrovat a vyplnit dotazník do zasedací místnosti odboru sociálních věcí Magistrátu města Jihlavy (Vrchlického 16, Jihlava), kde bude přítomen sociální pracovník.

Zasedací místnost bude po dobu trvání registračního týdne otevřená v těchto časech:  Po: 12 – 17 hod., Út: 8 – 16 hod., St: 8 – 17 hod., Čt: 8 – 16 hod., Pá: 8 – 14 hod.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky bydlení, nouze, sociální, Housing First, projekt, Jihlava, rodina, sociální práce, Nejdřív bydlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě proběhne sčítání osob v bytové nouzi. Komise pak vylosuje domácnosti a těm nabídne městský byt | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.