Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlava spouští Housing First. Hledá dobrovolníky pro sčítání lidí v bytové nouzi

Jihlava spouští projekt Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě. Nejdříve se začne přípravnou fází. Od 25. listopadu do 1. prosince proběhne registrační týden, během kterého dojde ke sčítání osob, a to jednotlivců i rodin s dětmi v bytové nouzi. Do sčítání se zapojí jak sociální pracovníci, tak zástupci veřejnosti. Statutární město Jihlava bude během první poloviny listopadu hledat dobrovolníky, kteří by při sčítání zastupovali jednotlivé komunity.

Housing First v Jihlavě
Město Jihlava se do projektu „Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě“ zapojilo 1. října 2019. Prioritou projektu je eliminace stavu bytové nouze, získání a dlouhodobé udržení standardního bydlení pro jeho účastníky. Jihlava bude projekt koordinovat za metodické podpory Platformy pro sociální bydlení a Ministerstva práce a sociálních věcí. Partnerem projektu je Diecézní charita Brno – Oblastní charita Jihlava, jejíž sociální pracovník v týmu s peer pracovníkem budou zajišťovat intenzivní podporu zabydleným domácnostem výkonem sociální práce.

„Hledáme lidi, kteří ve svém okolí vnímají problém bytové nouze a jsou ochotni nám na pár schůzkách danou situaci popsat. Pomoc veřejnosti je pro naši práci důležitá a napomáhá k tomu, aby zmapování co nejvíce odpovídalo skutečnosti. Ve zkratce lze říct, že čím komplexnější přehled o situaci v Jihlavě budeme mít, tím více budeme schopni vytvořit plán řešení bezdomovectví i bytové nouze přesně na míru,“ sdělil uvolněný radní pro sociální oblast Daniel Škarka.

Všichni, kdo se registračního týdne účastní, budou proškoleni pracovníky Platformy pro sociální bydlení, následně budou vyhledávat osoby v bytové nouzi a vyplňovat s nimi přichystané dotazníky.

Zabydlení v městských domech 

„V dotaznících budou komplexně zhodnocena kritéria pro přijetí do projektu, jimiž jsou bytová nouze a potřeba intenzivní podpory. Zájemci mohou zkontaktovat sociální odbor Magistrátu města Jihlavy na e-mailu barbora.smrckova@jihlava-city.cz nebo telefonním čísle 565 593 716,“ doplňuje potřebné kontakty Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Druhou fází bude fáze realizační. Během ní se budou vybrané rodiny zabydlovat v městských bytech, kam budou docházet pracovníci Oblastní charity Jihlava a poskytovat zabydleným potřebnou podporu.

Foto pixabay.com

Štítky Housing First, podpora, nouze, rodina, bydlení, projekt, radnice, Jihlava, Nejdřív bydlení, sociální práce, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava spouští Housing First. Hledá dobrovolníky pro sčítání lidí v bytové nouzi | Jihlavsko | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.